PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (22.11.2023.) SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ...
Polazak iz Sarajeva u večernjim satima ispred Zemaljskog muzeja. Noćna vožnja kroz BIH i Hrvatsku uz usputna zadržavanja prema potrebi grupe.
2.DAN (23.11.2023.) BOLOGNA – MONTECATINI TERME
Dolazak u Bolognu. GRATIS posjeta gradu nauke i umjetnosti poznatog po najstarijem univerzitetu u Evropi, obilazak: Trg Mađore, trg i fontana Netuno, bazilika San Petronio, tornjevi Azineli... Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Montecatini termama. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za upoznavanje malog ali šarmantnog gradića. Noćenje.
3.DAN (24.11.2023.) FIRENZA - LUCCA
Doručak. Nakon doručka sastanak grupe i fakultativni polazak za Firenzu - glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti, grad koji mnogi smatraju jednim od najljepših gradova na svijetu i koji je višestruko utjecao na razvoj europske kulture, umjetnosti, filozofije, mode, itd. Razgled grada uz pratnju vodiča: Palazzo Medici, Duomo e Battistero, Santissima Annunziata, Biblioteca Nazionale, Santa Croce, Casa di Dante... Slobodno vrijeme u Firenzi za individualne aktivnosti.
Sastanak grupe i polazak prema gradu Lucca. Slijedi obilazak Lucce - rodnog grada Giacoma Puccinija, grada poznatog po svojim netaknutim renesansnim zidinama, koji će Vas očarati svojom ljepotom. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN (25.11.2023.) CINQUE TERRE
Doručak. Nakon doručka cjelodnevni fakultativni izlet do “Cinque Terre”, park prirode na uskom dijelu Ligurske obale na kojem je smješteno pet gradića uokvirenih strmim stijenama. Danas se do nacionalnog parka stiže vozom. Vožnja autobusom duž veličanstvene stjenovite obale do La Specie, gdje je ukrcavanje na lokalni voz koji povezuje svih pet naselja. Riomaggiore je prvo naselje sa strane La Specie. Grad leži duž potoka Madjore na stjenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Odatle čuvenom stazom ljubavi, Via dell’ Amore, stiže se do mjesta Manarola, koje je izgrađeno dijelom uz more, a dijelom na brdu oko crkve San Lorenzo iz 14. stoljeća. Vernazza je izgrađena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske iz 13. stoljeća u stilu ligurijske gotike. Po mišljenju turista Vernazza je najljepši gradić nacionalnog parka. Monterosso al Mare je najstarije naselje podjeljeno na dva dijela srednjovjekovnom kulom Aurora. Novi dio grada, Fegina, je najposjećeniji turistima, ima veliki broj hotela i restorana. Feginom dominira poznata statua Neptuna, boga mora. U Monterossu se nalazi najveća plaža pa je ujedno i najposjećenije naselje. Slobodno vrijeme u svakom od naselja. U predvečernjim satima povratak u hotel. Noćenje.
5. DAN (26.11.2023.) – PISA - BIH
Doručak. Check out iz hotela. Fakultativno polazak prema Pisi. Po dolasku  obilazak u pratnji vodiča, šetnja do Campa dei Miracoli - „Polja čuda“, gdje se nalazi svjetski slavan Krivi toranj ali i katedrala, krstionica i groblje Camposanto na kojima su radili neki od najznačajnijih predrenesansnih i renesansnih majstora. Kraće slobodno vrijeme. Povratak po ostatak grupe i nastavak putovanja prema BiH. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima poslije ponoći / jutarnji sati narednog dana.

CIJENA

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 399 KM

*Za prvih 5 prijava a najkasnije do 30.09.! FIRST MINUTE 449 KM
*Za narednih 10 rezervacija!

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 499 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
- prijevoz autobusom visoke turističke klase
- smještaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Montecatini termama
- troškovi organizacije putovanja i pratioca putovanja
- GRATIS POSJETA BOLONJI

U cijenu aranžmana nije uključeno:
- obavezno putno zdravstveno osiguranje 12 KM po osobi (za osobe do 60 godina)
- fakultativni izleti: Firenza, Lucca, Cinque Terre,Pisa (okvirno paket izleta 100 - 110 Eura)
- doplata za single sobu 150KM - na upit
- ulaznice u muzeje i sl.
- lokalna turistička taksa (cca 2 eur po noći)
- osiguranje od otkaza aranžmana
 

Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih izleta.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.