PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN, 23.11.2023. SARAJEVO
Polazak iz Sarajeva u večernjim satima ispred Zemaljskog muzeja. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih kontrola I pravljenja pauzi.
2.DAN, 24.11.2023. PRAG
Dolazak u Prag. Mogućnost posjete nekog od shopping centara. Smještaj u hotel u poslijepodnevnim satima (cca 15-16h). Nakon check in-a odmor i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3.DAN, 25.11.2023. PRAG
Doručak. Fakultativno: cjelodnevni obilazak grada, Hradčani, novi i stari kraljevski dvorac, katedrala Sv. Vita. Staro mjsto, Karlov most, Staromjestski trg, Vaclavsi trg. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Fakultativno: u večernjim satima mogućnost odlaska na krstarenje rijekom Vltavom. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN, 26.11.2023. PRAG - DRESDEN
Doručak. Individualne slobodne aktivnosti ili fakultativni izlet u Dresden, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Dresden je poznat kao grad umjetnosti i kulture. Mnogi su kulturni spomenici obnovljeni nakon Drugog Svjetskog rata. Najpoznatija je zgrada opere Semperoper, dok je najpoznatija protestantska crkva Frauenkirche obnovljena tek 2005. godine (obnova je počela 1993. godine jer komunistička vlast nije brinula za obnovu sakralnih objekata uništenih u ratu). Značajna je i katolička katedrala Hofkirche. Sačuvan je dresdenski dvorac iz 15. st. koji je bio sjedište saskih vojvoda, knezova i kraljeva. Zwinger – možda i najpoznatija znamenitost Dresdena čije ime upućuje na dio obrambenog sistema, a zapravo je – palača, i to poprilično velika. Sastoji se od osam paviljona koje se isplati pogledati i samo izvana, ali pravi je doživljaj kad uđete unutra jer ih je većina pretvorena u muzeje. Bruhlska terasa (Brühlsche Terrasse) – Bruhlsku terasu često zovu i balkonom Europe. To je veliki plato na kojem se nalazi mnoštvo historijskih zgrada u čijem je podnožju široka ograđena šetnica. Ovdje vrvi život građana i turista. Tu se šeta i sjedi u restoranima s najljepšim pogledom, a ponekad se odvijaju i važna javna događanja. Podno terase teče normalni gradski promet, malo dalje je riječna plovidba, a sve to međusobno se ne ometa, već živi u skladu. Slobodno vrijeme... Povratak prema Pragu i dolazak u večernjim satima. Noćenje.
5.DAN, 27.11.2023. BEČ
Doručak. Polazak za Beč. Vožnja sa usputnim pauzama za odmor. Dolazak u Beč u poslijepodnevnim satima. Slobodne aktivnosti ili fakultativno razgledanje grada: Ring, Opera, Parlament, dvorac Hofburg, katedrala sv. Stefana, Hunderdwaserhaus.... U poslijepodnevnim satima polazak prema BiH. Vožnja sa usputnim pauzama. Dolazak u Sarajevo, poslije ponoći/jutranjim satima.

    

CIJENA

 FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 349 KM

Za prvih 10 rezervacija a najkasnije do 30.09.

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 399 KM

DODATNE INFORMACIJE

Cijena aranžmana uključuje:

- Prijevoz modernim turističkim autobusom
- Smještaj u hotelu 3* ili sličan na bazi 3 noćenja sa doručkom
- Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:
- putno zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi (20 KM za putnike preko 60 godina)
- Doplata za jednokrevetnu sobu 150 KM - na upit
- Lokalna turistička taksa
- Fakultativne izlete:
Obilazak Praga
Krstarenje Vltavom
Obilazak Dresdena
Obilazak Beča

 

NAPOMENA

  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije);
  •  Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3;
  •  Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa i izleta po danima.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.