PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN (Srijeda, 23.11.) SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ 
Okupljanje putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu i polazak autobusa cca 19h. Vožnja preko Zenice, Doboja do Bosanskog Broda/Gradiške. Noćna vožnja preko Hrvatske, Mađarske do Praga.
2. DAN (Četvrtak, 24.11.) PRAG
Dolazak u Prag u podnevnim satima.Odlazak u kratki shopping u tržni centar Chodov. Smještaj u hotel , slobodno vrijeme za odomor. U dogovoru sa vodičem u večernjim satima moguć polazak prema centru grada javnim gradskim prijevozom. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.
3. DAN (Petak, 25.11.) PRAG – DRESDEN – PRAG
Doručak. Nakon doručka odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Dresden, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Dresden je poznat kao grad umjetnosti i kulture. Mnogi su kulturni spomenici obnovljeni nakon Drugog Svjetskog rata. Najpoznatija je zgrada opere Semperoper, dok je najpoznatija protestantska crkva Frauenkirche obnovljena tek 2005. godine (obnova je počela 1993. godine jer komunistička vlast nije brinula za obnovu sakralnih objekata uništenih u ratu). Značajna je i katolička katedrala Hofkirche. Sačuvan je dresdenski dvorac iz 15. st. koji je bio sjedište saskih vojvoda, knezova i kraljeva. Zwinger – možda i najpoznatija znamenitost Dresdena čije ime upućuje na dio obrambenog sistema, a zapravo je – palača, i to poprilično velika. Sastoji se od osam paviljona koje se isplati pogledati i samo izvana, ali pravi je doživljaj kad uđete unutra jer ih je većina pretvorena u muzeje. Bruhlska terasa (Brühlsche Terrasse) – Bruhlsku terasu često zovu i balkonom Europe. To je veliki plato na kojem se nalazi mnoštvo historijskih zgrada u čijem je podnožju široka ograđena šetnica. Ovdje vrvi život građana i turista. Tu se šeta i sjedi u restoranima s najljepšim pogledom, a ponekad se odvijaju i važna javna događanja. Podno terase teče normalni gradski promet, malo dalje je riječna plovidba, a sve to međusobno se ne ometa, već živi u skladu. Slobodno vrijeme... Povratak prema Pragu i dolazak u večernjim satima. Noćenje.
4. DAN (Subota, 26.11.) PRAG
Doručak. Poslije doručka mogućnost fakultativnog obilaska grada: Panoramski i pješački razgled Praga u pratnji stručnog vodiča; HRADČANY- Samostan Strahov – Loreta – Kraljevska palača – Katedrala Sv. Vita – MALA STRANA: Malostranske namesti – Crkva Sv. Nikole – Karlov most… STARO MESTO: Karlovo sveučilište – Karlova ulica – Starogradska vijećnica – Astronomski sat – Staromestske namesti… zatim odlazak na Starogradski trg (najdinamičnije mjesto u gradu gdje se nalazi i spomenik Janu Husu, stara gradska vijećnica sa svjetski poznatim astronomskim satom). Slobodno vrijeme u centru grada. U večernjim satima mogućnost odlaska na krstarenje Vltavom uz večeru na brodu. Povratak u hotel. Noćenje.
5. DAN (Nedjelja, 27.11.) PRAG – BEČ
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Beču. Fakultativno: obilazak grada (Bečki ring, Zgrada opere, Zgrada parlamenta, Trg Marije Terezije, Belvedere, Hofburg. Slobodno vrijeme. Polazak za BiH u kasnim popodnevnim satima. Noćna vožnja. Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima.

    

CIJENA

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 295 KM
Za prvih 10 rezervacija ili najkasnije do 30.09.2022

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 395 KM

DODATNE INFORMACIJE

Cijena aranžmana uključuje:
*Prijevoz autobusima visoke turističke klase
*Troškovi organizacije putovanja
*Usluge pratioca/vodiča grupe
*3 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama u hotelu Adeba 3* ili sličan u centralnom dijelu Praga

Cijena aranžmana ne uključuje:
*FakultativnI izleti (Obilazak Praga cca 20€, krstarenje Vltavom sa večerom cca 35€, Dresden cca 40€, obilazak Beča cca 10€ - Paket izleta cca 95€)
*Obavezno putno-zdravstveno osiguranje 12 KM (za osobe do 60 godina), preko 60g duplo.
*Doplata za jednokrevetnu sobu  130 KM
*Karte javnog prijevoza
*Lokalna turistička taksa 2 eur po osobi po noći ( plaća se u autobusu kod vodiča)
*Osiguranje od otkaza aranžmana

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.