MILANO-GENOVA-SERRAVALE-COMO-LUGANO

Termin putovanja: 30.04.-04.05.2024.

1. DAN, SARAJEVO- MILANO
Sastanak grupe u ranim večernjim satima ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja autobusom kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.
2. DAN, MILANO
Po dolasku GRATIS posjeta Milanu - gradu koji se smatra modnom prijestolnicom i centrom glamura i fudbala: milanska Katedrala – (katedrala koju okružuje preko 3.400 statua fascinantnog izgleda, jedan je od najboljih primjera gotičke arhitekture), Galerija Vitoria Emanuela II i Milanska skala... Slobodno vrijeme. Polazak prema hotelu i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individulane aktivnosti . Noćenje.
3. DAN, MILANO – GENOVA – SERRAVALLE
Doručak. Slobodne aktivnosti ili fakultativni izlet u Genovu. Genova je šesti po veličini grad Italije i glavni grad oblasti Ligurija. Takođe je najveća luka Italije, čiji je stari grad pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svjetionik La Lanterna (najstariji svjetionik na svijetu, koji još uvijek radi), kuća Kristofera Kolumba... Nakon obilaska slobodno vrijeme. U posljepodnevnim satima polazak iz Genove i odlazak do jednog od najboljih italijanskih tržnih centara - outlet Serravalle. Slobodno vrijeme za kupovinu... Povratak u Milano u večernjim satima. Noćenje.
4. DAN, MILANO – COMO - LUGANO - BiH
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do polaska ili fakultativni odlazak na izlet u Švicarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Nastavak putovanja do elegantnog Koma, smještenog u divnom prirodnom ambijentu, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem vijeku bio je čuven po svojim vještim graditeljima i vajarima-dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i pronijeli po Europi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. stoljeća Komo je renomirano ljetovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posjedu poznatih umjetnika i javnih ličnosti iz cijelog svijeta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od bijelog mermera (14-18. vijek). Slobodno vrijeme (ako uvjeti i planirano vrijeme dozvoljavaju). Povratak po ostatak grupe i vožnja prema BiH. Noćna vožnja preko Italije i Slovenije... Dolazak u BiH u jutarnjim satima narednog dana.

 

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 389 KM
Za prvih 5 rezervacija ili najkasnije do 20.02.2024.


*******************************************************

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 429 KM
*******************************************************

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA CIJENA 499 KM
 

U cijenu je uključeno:
*prijevoz modernim turističkim autobusima
*2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama – okolica Milana
*GRATIS obilazak Milana
*kompletna organizacija putovanja
*pratioc putovanja

U cijenu nije uključeno:
*Fakultativni izleti: Genova + Outlet Serravale 50   EUR , Como+ Lugano  45 EUR ( paket cijena izleta 85  EUR )
*Lokalna turistička taksa cca 10 KM po osobi po noći
*Osiguranje u slučaju otkaza aranžmana od strane putnika (neobavezno)
*Ulaznice u muzeje i druge objekte od kulturne važnosti
*Doplata za jednokrevetnu sobu  - 180 KM
*Obavezno putno zdravstveno osiguranje 10 KM za osobe do 60 god, 60+god plaćaju 20 KM
*Doplata za sjedište po izboru 50 KM
*Doplata za dodatno sjedište - 200KM

 

Agencija zadržava pravo promjene rasporeda obilazaka.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.