PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN (Utorak, 16.11.) SARAJEVO - ISTANBUL - KAYSERI - KAPADOKIJA 
Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Istanbulu u 16:05h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul.. Presjedanje na let prema Kayseriju u 21:50h. Dolazak u Kayseri u 23:10h po lokalnom vremenu. Transfer prema Kapadokyi / Goreme. Smještaj grupe u hotel. Noćenje.
2. DAN (Srijeda, 17.11.) KAPADOKIJA - BALONI - ZELENA TURA 
U ranim jutarnjim satima mogućnost za odlazak na fakultativni LET BALONOM IZNAD KAPADOKYE – jedan od najljepših izleta. Nakon leta, povratak u hotel. Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni obilazak Kapadokye – tzv. ZELENA TURA. Izlet počinje obilaskom DOLINE GOLUBOVA – dolina prepuna prirodnih geoloških struktura, kao i mnogih skrivenih dragulja Kapadokye. Zatim posjeta jednom od najširih podzemnih gradova u Kapadokyi – KAYMAKLI. Šetnja i posjeta dvorcu u DOLINI IHLARA, kao i panorama grada. Pauza za ručak. Nakon ručka posjeta MANASTIRU SELIME koji je najveći vjerski objekat u regiji Kapadokye. Posjetit ćemo i NAR GORU JEZERO, koje je nastalo u jednom od najvećih vulkanskih kratera u dolini Kapadokye. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje. 
3. DAN (Četvrtak, 18.11.) KAPADOKIJA - CRVENA TURA 
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni obilazak Kapadokye – tzv. CRVENA TURA. Turu započinjemo obilaskom DEVRENT DOLINE, koja je poznata po predivnom pejzažu. Izlet nastavljamo posjetom PAŠABA DOLINI, koja je poznata po stijenama u obliku gljive. Nakon predivnih dolina, upućujemo se prema mjestu AVANOS – selo poznato po tradiciji ručne izrade posuđa od gline. Nakon toga, posjećujemo GOREME OPEN AIR MUZEJ – ogromni kompleks manastira poredanih jedan pored drugog, svaki sa svojom nevjerovatnom podzemnom crkvom. Nakon posjete muzeju - pauza za ručak. Odlazak na vidikovac GOREME PANORAMA. Za kraj ovog izleta posjetit ćemo i TVRĐAVU UCHISAR, koja je nastala još za vrijeme Rimljana. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4. DAN (Petak, 19.11.) KAPADOKIJA - HAMAM - QUADOVI 
Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u TURSKI HAMAM – ritual za opuštanje duha i tijela. Ako želite, ovdje se možete sami kupati, prati kosu, otići do saune ili se možete prepustiti i vještim rukama osoblja koje će vas istrljati sapunicom i ručnikom. U ostatku dana slobodno vrijeme za indivudalne aktivnosti i istraživanje Kapadokye. U poslijepodnevnim satima mogućnost za fakultativni odlazak na vožnju QUADOVIMA gdje ćete uz zalazak sunca uživati dvosatnom vožnjom dolinama Kapadokye. Slobodno vrijeme za šetnju i fotografisanje. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
5. DAN (Subota, 20.11.) KAPADOKIJA - KAYSERI - ISTANBUL - SARAJEVO 
Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu u cca 08:00h. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Istanbulu u 10:10h. Dolazak u Istanbul u 11:35h. Presjedanje na let prema Sarajevu. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu u 15:30h. Dolazak u Sarajevo po lokalnom vremenu cca 15:25h. Kraj programa.

CIJENA

CIJENA PROGRAMA 569 KM

 

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu programa je uključeno:
- Avio karte na relaciji SARAJEVO – ISTANBUL – KAYSERI; SARAJEVO; PEGASUS
- Transferi aerodrom – hotel – aerodrom
- Smještaj u Kapadokyi, u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama (Blue Moon cave,Capadocia cave rooms, Heybe hotel ili sl.)
- Vodičku službu i cjelokupnu organizaciju putovanja


U cijenu programa nije uključeno:
- Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.)
- Fakultativni izleti i ulaznice
- Individualni troškovi
- Doplata za 1/1 sobu cca 150 KM

 

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.