PROGRAM PUTOVANJA

Jutarnji polazak , večernji povratak -TURKISH AIRLINES
1.DAN BIH – ISTANBUL

Sastanak na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u cca 07:00h. Slijedi čekiranje i pasoška kontrola te polijetanje za Istanbul (Turkish Airlines TK1024) planirano u 09:00h. Očekivano slijetanje u Istanbul u 12.00h. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, slijedi grupni autobuski transfer prema hotelu. Check in u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Predlažemo odlazak do Kapali čaršije ili Sultanahmet trga (Plava džamija, Aja Sofija, Hipodrom...) koji se nalaze nedaleko od hotela. Noćenje.
2. DAN  - DŽAMIJA CAMLIDŽA - USKUDAR I DJEVOJAČKA KULA (FOTO PAUZA) - BAGDAD ULICA I KADIKOY
Fakultativni izlet koji ćemo započeti posjetom Čamlidži, gdje se nalazi i novosagrađena džamija, a sa brda se vidi nezaboravna panorama Istanbula – grada na dva kontinenta, grada o kojem su maštali mnogi vladari te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultan Mehmed Fatiha II). Posjeta Uskudaru i foto pauza u blizini Djevojačke kule. Bagdadska ulica je nastala na mjestu ceste koja je spajala Anatoliju s Konstantinopolom. Nakon izgradnje Bosforskog mosta koji je povezivao azijski i europski dio metropole, ulica je stekla popularnost. Danas privlači ljubitelje zabave i kupovine. Poznata je po prestižnim galerijama, trgovačkim centrima i buticima... Slobodno vrijeme i povratak u hotel.
3. DAN - EYUP DŽAMIJA - PIERRE LOTI VIDIKOVAC - MINIATURK - VENEZIA OUTLET - TURSKO VEČE NA BRODU
Doručak. Slobodno vrijeme ili polazak na fakultativni izlet. Prvo odlazimo do kvarta Eyup i obilazimo džamiju Eyup Sultan koju opisuju kao jednu od omiljenih džamija u islamskom svijetu, naročito za posjetioce iz inostranstva. Smještena na mjestu gdje se gradske zidine sastaju sa Zlatnim rogom, "najsvetija" džamija i turbe Eyup Sultanu su jedna od lokacija koja privlači najveći broj turista u Gradu na Bosforu. Istog trenutka kada se popnete na uzvišenje shvatićete da na pitanje „Koje je to najljepše mesto, koje govori sve o Istanbulu?“, postoji samo jedan odgovor: „Pierre Loti“. U pitanju je čuveni kafić iz kojeg se pruža najbolji pogled na biser Istanbula, čuveni Zlatni rog. Nastavljamo sa posjetom muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Posjeta shopping centru Venezia outlet. Dašak Italije u Turskoj. Kanal s vožnjama u gondoli i starinski šarm ulica doprinose uređenju ovog velikog trgovačkog centra na temu Venecije. Ovdje čak možete posjetiti i trg svetog Marka - virtualno. Slobodno vrijeme za kupovinu. Povratak u hotel.
U večernjim satima fakultativno: Tursko veče na brodu. Uživajte u plovidbi Bosforom uz show, muziku uživo, turski folklor i naravno neizostavne trbušne plesačice, uz uključenu večeru i neograničenu konzumaciju pića. Povratak u hotel. Noćenje.
4. DAN - BURSA
Doručak. Nakon doručka mogućnost za fakultativni odlazak u Bursu. Prelazak mosta koji spaja dva kontinenta i ulazak u Aziju. Vožnja azijskim dijelom Istanbula do novosagrađenog mosta preko Mramornog mora te autoputem do nekadašnje prijestonice Osmanskog carstva, grada Bursa. Slijedi razgled grada; Ulu džamija, koja je simbol grada, posjeta turbetu Osman gazi i njegovog sina Orhana, kao i neizostavno slobodno vrijeme za shopping i slobodne aktivnosti. Povratak prema Istanbulu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme.
5. DAN - KRSTARENJE BOSFOROM – ORTAKOY - TAKSIM I ISTIKLAL ULICA - BIH
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet: krstarenje - prijevoz autobusom do luke gdje ćemo se ukrcati na brod, te uživati u krstarenju Bosforom u trajanju oko 2h. Imati ćemo priliku vidjeti čuvenu Dolmabahce palatu, Bosforski most, azijski dio Istanbula, djevojačku kulu... Jedinstvena prilika da doživite čari Istanbula iz druge perspektive. Po završetku putovanje nastavljamo do Ortakoya, gdje ćete vidjeti brojne stare renovirane drvene kuće sa mnoštvom ribljih restorana i kioska za "jela s' nogu". Predivan pogled se pruža na azijski dio. Nakon obilaska, odlazimo na Taksim trg, centar zbivanja i noćnog života u Istanbulu. Šetnja najdužom i najpoznatijom shopping ulicom u Istanbulu, Istiklal ulicom gdje ćete naći mnoge poznate svjetske brendove i kupovati po sniženim cijenama. Na kraju ove ulice nalazi se čuvena Galata kula koja pruža nezaboravan pogled na Zlatni rog. Slobodno vrijeme. Autobuski transfer prema aerodromu oko 15h. Po dolasku na aerodrom check in i pasoške kontrole te ukrcavanje na let (TK1023) I polijetanje planirano u 19:05h. Slijetanje u Sarajevo planirano u 19.55h.


CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 669KM (popunjeno)

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 699KM
Za prvih 10 rezervacija, a najkasnije do 15.08.2022

 CIJENA ARANŽMANA  759KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines)
*Aerodromske takse
*Smještaj u hotelu Dalan 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru
*Autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu
*Pratilac putovanja

U cijenu programa nije uključeno:
*Obavezno putničko zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi do 60 god ukupno za sve dane boravka (individualno ili posredstvom agencije)
*Fakultativni izleti
*Uvećanje za kartično plaćanje
*Karte javnog prijevoza plaćaju putnici
*doplata za 1/1 sobu 200KM

FINALNE CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA (minimum 20 prijava):

 

Cijene fakultativnih izleta (za min. 20 prijava):
- DŽAMIJA CAMLIDŽA - USKUDAR I DJEVOJAČKA KULA (FOTO PAUZA) - BAGDAD ULICA I KADIKOY
U cijenu je uključen transfer i lokalni vodič na bosanskom jeziku 35 EUR / po osobi
- EYUP DŽAMIJA - PIERRE LOTI VIDIKOVAC - MINIATURK - VENEZIA OUTLET
U cijenu je uključen transfer, ulaznica u Miniaturk, karta do Pierre Loti-a, lokalni vodič na bosanskon jeziku 35 EUR / po osobi
- KRSTARENJE BOSFOROM – ORTAKOY - TAKSIM I ISTIKLAL ULICA
Uključen transfer i lokalni vodič 35 eur / po osobi

PAKET 3 IZLETA 3 DANA  (ČAMLIDŽA, EYUP I KRSTARENJE) – 95 EUR/ po osobi


+ TURSKO VEČE NA BRODU
Uključeno: transfer, show program, večera i neograničeno piće bezalkoholni paket 35 eur / alkoholni paket 40 eur

+ BURSA
Uključen transfer i lokalni vodič na bosanskom jeziku 45 EUR

 

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda fakultativnih izleta


 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.