Termin putovanja : 18.10.-21.10.2023.

1. DAN, SARAJEVO – VISOKO – ZENICA - DOBOJ - RIJEKA
Polazak autobusa u večernjim satima ispred Zemaljskog muzeja Sarajevo. Vožnja modernim autobusom u pravcu Doboja sa usputnim pauzama po potrebi grupe.
2. DAN, RIJEKA – VRSAR
Dolazak u RIJEKU u jutarnjim satima. Slobodno aktivnosti ili fakultativni obilazak Rijeke: kulturno-historijske znamenitosti ovog grada. Riječki stari grad omeđen je sa južne strane korzom, koji je središte Rijeke, njena najpoznatija ulica i mjesto javnih događaja. Na sredini korza je Gradski Toranj sa satom, a u neposrednoj blizini se nalazi i palača Wohinz i stara Gradska vijećnica. Slobodno vrijeme.
Nakon obilaska slijedi vožnja prema Vrsaru, po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.
3. DAN, PULA + BRIJUNI
Doručak. Vrijeme za slobodne aktivnosti ili fakultativni izlet Pula+Brijuni. Po dolasku u Pulu slijedi pješački obilazak grada: Arena (ulaz se plaća), Avgustov hram (ulaz se plaća), Trijumfalna kapija, Gradska vijećnica, građevine austrijske arhitekture, Kaštela (ulaz se plaća), Forum, dvojna vrata i gradski bedemi... Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Brijuna. Vožnja do Fažane gdje je ukrcaj na brod za NP Brijuni. Vožnja brodom i potom razgledanje Brijuna vozićem uz stručno vodstvo. Brijunski arhipelag obuhvata skupinu od 14 ostrva i otočića izrazite ljepote, čuvene po očuvanoj mediteranskoj vegetaciji i arheološkim nalazištima. Razgledamo Veliki Brijun, najveće ostrvo arhipelaga koji krajem 19. stoljeća austrijski industrijalac Kuperweisser pretvara u mondeno ljetovalište evropskog jet-seta. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
4. DAN, VRSAR – OPATIJA - DOBOJ- ZENICA – SARAJEVO
Doručak. Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i gratis posjeta Opatiji. Po dolasku u Opatiju slobodno vrijeme. Nakon toga u predvečernjim satima polazak prema BiH. Dolazak u Sarajevo u kasnim večernjim /ranim jutarnjim satima narednog dana.

 

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 299 KM
Za prvih 5 prijava a najkasnije do 20.08.

------------------------------------------------------

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA  339 KM 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 399 KM

 

U cijenu aranžmana uključeno:
*Prijevoz modernim autobusom
*2 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera na bazi švedskog stola) u ½ i 1/3 sobama u hotelu Pineta 3* u Vrsaru ( https://www.maistra.com/hr/smjestaj/hotel-pineta/#/ )
*Usluge pratioca grupe i kompletna organizacija putovanja
*GRATIS posjeta Opatiji

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*Putno zdravstveno osiguranje 8 KM – osobe do 60.god / 16 KM za osobe preko 60. godina
*Fakultativni izleti : Rijeka, Pula + Brijuni (vožnja brodom+ ulaznica u NP Brijuni, vožnja vozom i obilazak u pratnji lokalnog vodiča) PAKET SVIH IZLETA cca 60 - 70EUR 
*Doplata za jednokrevetnu sobu 140 KM
*Lokalna turistička taksa 4 KM po noći po osobi (8 KM ukupo)
*Osiguranje u slučaju otkaza od strane putnika (nije obavezno)

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.