PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN, 20.04.2024., BIH – ISTANBUL - SULTANAHMET
Sastanak na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u cca 07h. Slijedi čekiranje i pasoška kontrola te polijetanje za Istanbul (Turkish Airlines TK1022) planirano u 09.10h. Očekivano slijetanje u Istanbul u 12.05h. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, slijedi grupni autobuski transfer prema hotelu. Check in u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za odmor, predlažemo šetnju do džamije Sulejmanija i Sultanahmet trga gdje se nalazi Aja Sofija, Sultanahmetova džamija, Hipodrom... Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
2.DAN, 21.04.2024., MUZEJ PANORAMA – BALAT – EYUP – PIERRE LOTTI – VENEZIA OUTLET
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili fakultativno: Odlazak u Muzej Panorama 1453 – impozantno zdanje koje vizualizira bitku tokom osvajanja Istanbula. U prostoru između slike i posjetitelja su i neki predmeti iz bitke. Muzej će Vas ostaviti bez daha jer ćete imati osjećaj kao da skupa sa Sultanom osvajate Istanbul. Nastavljamo prema Balatu, Boemskoj četvrti koja se nalazi na evropskoj strani grada. Prepun je istorijskih zdanja i šarmantnih kafića, ima atmosferu koju nećete pronaći u nekom drugom dijelu Istanbula. Kraći razgled i foto pauza. Slijedi obilazak kvarta Eyup i obilazimo džamiju Eyup Sultan koju opisuju kao jednu od omiljenih džamija u islamskom svijetu, naročito za posjetioce iz inostranstva. Smještena na mjestu gdje se gradske zidine sastaju sa Zlatnim rogom, "najsvetija" džamija i turbe Eyup Sultanu su jedna od lokacija koja privlači najveći broj turista u Gradu na Bosforu. Na uzvišenju iznad kvarta nalazi se Pierre Lotti. U pitanju je čuveni kafić iz kojeg se pruža najbolji pogled na biser Istanbula, čuveni Zlatni rog. Slobodno vrijeme. Slijedi posjeta shopping centru Venezia outlet. Dašak Italije u Turskoj. Kanal s vožnjama u gondoli i starinski šarm ulica doprinose uređenju ovog velikog trgovačkog centra na temu Venecije. Ovdje čak možete posjetiti i trg svetog Marka - virtualno. Slobodno vrijeme za kupovinu. Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN, 22.04.2024., MINIATURK – AZIJA (CAMLIDZA + BAGDAD ULICA)
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet: posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Odlična prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Nakon toga putovanje nastavljamo prema Azijskom kontinentu, prelaskom preko Bosforskog mosta, i brdu Čamlidža, gdje se nalazi i novosagrađena džamija koju svakako vrijedi vidjeti, a sa brda se vidi nezaboravna panorama Istanbula – grada na dva kontinenta, grada o kojem su maštali mnogi vladari te dva spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultan Mehmed Fatiha II). Odlazak do glavne shopping zone u Istanbulu, poznate Bagdad ulice gdje možete naći marke poznatih brendova i uživati u shoppingu i šetnji. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN, 23.04.2024., KRSTARENJE – ORTAKOY – EMIRGAN PARK - TAKSIM - TURSKO VEČER NA BRODU
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet: krstarenje - prijevoz autobusom do luke gdje ćemo se ukrcati na brod te uživati u krstarenju Bosforom u trajanju oko 2h. Imati ćemo priliku vidjeti čuvenu Dolmabahce palatu, Bosforski most, azijski dio Istanbula... Jedinstvena prilika da doživite čari Istanbula iz druge perspektive. Po završetku putovanje nastavljamo do Ortakoya, gdje ćete vidjeti brojne stare renovirane drvene kuće sa mnoštvom ribljih restorana i kioska za "jela s' nogu". Mogućnost da probate poznati specijalitet „kumpir“. Predivan pogled se pruža na azijski dio. Idemo do parka Emirgan – u njemu se tradicionalno obilježava Festival lala. Park krase ukrasni ribnjaci, vještačko jezerce i zeleni prostori. Svake godine turski dizajneri krajolika osmišljavaju cvjetne slike i figure, kombinujući tulipane s drugim proljetnim cvijećem, stvarajući i jednostavne ploče i zamršene slike od svježeg cvijeća. Neizostavna je kreacija u obliku zastave Turske, kao i cvijetna ploča u obliku zastave Nizozemske – kao počast drugom lideru u uzgoju tulipana. Slobodno vrijeme za obilazak i slikanje. Nakon parka, odlazimo na Taksim trg, centar zbivanja i noćnog života u Istanbulu. Šetnja najdužom i najpoznatijom shopping ulicom u Istanbulu, Istiklal ulicom gdje ćete naći mnoge poznate svjetske brendove i kupovati po sniženim cijenama. Na kraju ove ulice nalazi se čuvena Galata kula koja pruža nezaboravan pogled na Zlatni rog. Povratak u hotel. U večernjim satima fakultativno: Tursko veče na brodu – Provod zagarantovan. Uživajte u plovidbi Bosforom uz show, muziku uživo, turski folklor i naravno neizostavne trbušne plesačice, uz uključenu večeru i neograničenu konzumaciju pića. Povratak u hotel. Noćenje.
5. DAN, 24.04.2024., FREE DAY  - SARAJEVO
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za inividualne aktivnosti. Iskoristite vrijeme za obilaske znamenitosti po vlastitim željama ili za shopping u Kapali čaršiji. Autobuski transfer prema aerodromu oko 15h. Po dolasku na aerodrom check in i pasoške kontrole te ukrcavanje na let (TK1025) i polijetanje planirano u 18.50h. Slijetanje u Sarajevo planirano u 19.40h.

 

    

CIJENA

 

FIRST MINUTE CIJENA 799 KM
Za prvih 10 rezervacija a najkasnije do 28.12.REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 899 KM

 

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines)
*Aerodromske takse
*Smještaj u hotelu Klas 4* (Laleli/Fatih/Aksaray) – ili sličan, na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru
*Autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu
*Prtljag 23 kg (prtljažni prostor) + 8 kg ručni prtljag po osobi
*Pratilac putovanja iz Sarajeva

U cijenu programa nije uključeno:
*Obavezno putničko zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi do 60 god (60+ osobe plaćaju 20KM) ukupno za sve dane boravka (individualno ili posredstvom agencije),
*lokalna turistička taksa 20 KM po osobi (plaća se u agenciji)
*Doplata za 1/1 sobu - 220KM - na upit
*Osiguranje od otkaza putovanja - nije obavezno

Paket izleta okvirno 130 eur + Tursko veče cca 40 eur

 

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda fakultativnih izleta.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.