GARANTOVAN POLAZAK!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 29.12.2023., (Petak) - Polazak iz BiH
Polazak iz Sarajeva u jutarnjim satima. Polasci iz: Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja, Gračanice, Lukavca, Tuzle, Brčkog, Bijeljine, putovanje kroz BiH. Ulazak u Srbiju i vožnja kroz slikovite predjele Srbije (prolazak kroz Beograd, Niš, Pirot). U večernjim satima ulazak u Bugarsku i putovanje kroz Bugarsku (Sofija, Plovdiv), noćna vožnja.
2. DAN, 30.12.2023., (Subota) Kumburgaz Marin Princess
U jutarnjim satima ulazak u Tursku – dolazak u turističko mjesto Kumburgaz u jutarnjim satima, prijava grupe u Kumburgaz Marin Princess Hotel 5*****. Mogućnost ranog check in-a (zavisno od raspoloživosti). Iskoristite vrijeme i ugodite sebi i uživajte u Spa i Welness sadržajima koje hotel nudi: zatvoreni bazen sa grijanom morskom vodom, herbalna sauna, finska sauna, turski hamam. Za one koji žele ostati u formi i tokom odmora – na raspolaganju je teretana. Želimo vam lijep i ugodan odmor.
3. DAN, 31.12.2023., (Nedjelja) Kumburgaz Marin Princess– Silivri – DOČEK NOVE 2023. GODINE
Doručak u hotelu. U podnevnim satima fakultativno: Izlet u Silivri: Marina na obali Mramornog mora, veoma fotogeničan grad, poznat po festivalu jogurta koji se održava svakog avgusta, kao i mjesto gdje se nalazi najveći zatvor u Evropi. Omiljeno mjesto za one koji žele pobjeći od Istanbulske gužve – jer je bio omiljena vikend destinacija za mnoge stanovnike Istanbula koji bi dolazili ovdje da provedu svoj vikend uživajući u plažama, mirnoj atmosferi i ostalim blagodatima koje nudi ovo geografsko područje – pa se tako Silivri razvijao i u turističkom smislu od pedesetih godina 20. vijeka pa sve do danas. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Pripreme za doček nove godine. GALA VEČERA: 5 slijedova hladna plata, glavno jelo, desert, sezonsko voće (piće uz večeru posebno se plaća). Bosanska muziku uživo. SRETNA NOVA 2024. GODINA!
4. DAN, 01.01.2024., (Ponedjeljak) Kumburgaz Marin Princess
Doručak u hotelu. Dan predviđen za odmor i relaksaciju na zatvorenom bazenu, turski hamam, saune..ili fakultativni izlet shopping u Istanbulu. Tržni centar Venezia Mega Outlet: NIKE, ADIDAS, US POLLO, TAKKO, LC WAIKIKI Nastavak vožnje do istorijskog poluostrva Fatih. Slobodno vrijeme za kupovinu na Kapali Čaršiji ili šetnju.Povratak u hotel .Noćenje.
5. DAN, 02.01.2024., (Utorak) Istanbul CJELODNEVNO
Doručak. Cjelodnevni fakultativni izleti (neobavezni) uz oficijenog vodiča Istanbul započinjemo sa Camlice – posjeta najvećoj džamiji u Turskoj, posjeta Muzeju Islamskih civilizacija, Jedinstveni doživljaj gdje ćete sa Bosfora vidjeti najznačajnije objekte, palate, vile, muzeje i mostove u Istanbulu koji su smješteni oko ovog prirodnog moreuza koji povezuje Crveno i Mramorno more.Fakultativno krstarenje Bosforom… nezaboravno krstarenje luksuznim brodom… panorama grada Istanbula (Yeni dzamija, Misir čaršija, Dolmabahče palata, Čiragan hotel, For season hotel, Rumenli hisar, Kučuk SU palata) i još mnogo toga… Upoznavanje sa Misir Čaršijom – pijacom začina i drugih sitnica. Panoramska vožnja do džamije Sulejmanije – obilazak džamije, turbeta Sulejmana Veličenstvenog i Hurem. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel u večernjim satima.
6. DAN, 03.01.2024., (Srijeda) Kumburgaz – Edirne
Doručak u hotelu. Check out iz hotela, slobodno vrijeme do 10..00 h kada je planiran polazak prema BiH. Posjeta prema Edirnama. Edirne - drugi glavni grad Osmanlijskog carstva sa čuvenom Selimiye džamijom, Arasta bazarom (shopping), spomenikom mimaru Sinanu, Eski džamijom i  karavansarajima – prilika za završni shopping (posebno slatkiša). Nastavak putovanja od Edirna prema BiH uz  kraća zadržavanja grupe radi odmora.
7. DAN, 04.01.2024. (Četvrtak) BiH
Planirani dolazak na odredište u poslijepodnevnim satima, zavisno od zadržavanja na granicama i uslovima na putevima. Kraj program

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA 399 KM

Za rezervacije napravljene najkasnije do 15.11.

 

REDOVNA CIJENA 469 KM

 

DODATNE INFORMACIJE

Aranžman obuhvata:

- Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV-video, audio, WC, caffe-bar, klima-uređaj),
- Smještaj u turističkom mjestu Kumburgaz na bazi 4 noćenja sa doručkom u HOTEL KUMBURGAZ MARIN PRINCESS 5* | više informacija o hotelu možete dobiti na linku: http://www.kumburgazmarinprincess.com/        
- wellness zona: indoor bazen sa grijanom vodom, saune, turski hamam, fitness)
- besplatan wifi zajedničkim prostorijama hotela
- Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja
- Obilazak Edirna

Aranžman ne obuhvata:

- PZO 14 KM  (28 KM za osobe u dobi 60-75 godina)
- boravišna taksa u hotelu 10 KM po osobi
- obavezna doplata za NOVOGODIŠNJU VEČERU 80 KM (40 €)
- doplatu za jednokrevetnu sobu 80 KM
- ekstra sjedište (jedna osoba koristi 2 sjedista) 150 KM
- individualne troškove i fakultativne izlete

 

LISTA FAKULTATIVNIH IZLETA

  • Istanbul 25,00 €
  • Krstarenje Bosforom 25,00 €
  • Silivri 10,00 €
  • Istanbul by night 15 €

PAKET IZLETA 60,00 €

*Doplata za posebno odabrano sjedište (po želji – zavisno od raspoloživosti) u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) 100 KM, doplata za ostala sjedišta po izboru – 50 KM
*Smještaj putnika u autobusu po redoslijedu prijava. Dodatno sjedšte 200 KM
*Svi putnici su dužni da poštuju važeća pravila svih zemalja kroz koje se putuje (BiH, Srbija, Bugarska, Turska) u pogledu poštivanja higijensko epidemioloških mjera koje budu na snazi u trenutku putovanja.
 

POTREBNA DOKUMENTACIJA:

• Biometrijski pasoš sa rokom važenja 150 dana od dana povratka sa putovanja. Svi putnici su obavezni da vode računa o svojim putnim ispravama!

 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.