PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (Petak, 30.12.) SARAJEVO
Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u ranim večernjim satima. Vožnja u pravcu Zenice, Doboja... sa usputnim pauzama prema potrebi grupe.
2.DAN (Subota, 31.12.) MILANO PANORAMICA
Vožnja kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju i dolazak na naše prvo odredište, Milano. Po dolasku u Milano slijedi GRATIS obilazak grada: grandiozni zamak Sforca, rezidencija milanskih vojvoda, Via Dante, Pjaca del Dumo gdje je raskošna Milanska katedrala - najveća u Italiji poslije crkve sv. Petra u Rimu, čuvena Skala - najuglednija operska kuća u svijetu (1778.), otmjena Galerija Viktora Emanuela sa prvoklasnim restoranima i kafeterijama, trgovačke ulice sa prodavnicma artikala najpoznatijih italijanskih modnih brendova. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost odlaska u centar grada - Doček Nove 2023. godine. Individualni povratak u hotel.  Noćenje.
3.DAN MILANO (Nedjelja, 01.01.) COMO-LUGANO-MILANO
Doručak. Slijedi fakultativni odlazak na izlet u Švicarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. Nastavak putovanja do elegantnog Koma, smještenog u divnom prirodnom ambijentu, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem vijeku bio je čuven po svojim vještim graditeljima i vajarima-dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i pronijeli po Europi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. stoljeća Komo je renomirano ljetovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posjedu poznatih umjetnika i javnih ličnosti iz cijelog svijeta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od bijelog mermera (14-18. vijek). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN (Ponedjeljak, 02.1./03.01.) MILANO – VENECIJA - BIH
Doručak. Check out iz hotela. Polazak prema Veneciji. Fakultativno izlet u Veneciju. Odlazak brodom do Venecije. Panoramsko razgledanje grada: Trg Sv.Marka, Duždeva palata, Bazilika Sv.Marka, kanal Grande, Ponte Rialto, Akademija… Slobodno vrijeme za individualni program. Sastanak u dogovoreno vrijeme i polazak prema BiH. Dolazak u BiH u jutarnjim satima narednog dana

CIJENA


FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 399 KM
*(Za rezervacije do 21.11.2022.) - gotovinski ili uplata preko računa

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 449 KM

 

DODATNE INFORMACIJE

Cijena programa uključuje:
*Prijevoz autobusom visoke turističke klase
*2 noćenja s doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu, Milano (okolica)
*GRATIS OBILAZAK MILANA
*Kompletnu organizaciju putovanja uz pratioca putovanja

Cijena programa ne uključuje:
*Fakultativni izleti: Lugano i Como 45 €, Venecija 30 €, PAKET IZLETA 65€
*Obavezno putničko zdravstveno osiguranje 10 KM (za osobe do 60 godina), preko 60g duplo
*Doplata za jednokrevetnu sobu 200 KM
*Lokalna turistička taksa 4-5 eur po noći po osobi
*Ulaznice u muzeje i druge turističke objekte
*doplata za sjedište po izboru 50KM

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.