PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (29.12.2023.) SARAJEVO
Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u ranim večernjim satima. Vožnja u pravcu Zenice, Doboja... sa usputnim pauzama prema potrebi grupe.
2.DAN (30.12.2023.) MILANO PANORAMICA
Vožnja kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju i dolazak na naše prvo odredište, Milano. Po dolasku u Milano slijedi obilazak grada: grandiozni zamak Sforca, rezidencija milanskih vojvoda, Via Dante, Pjaca del Dumo gdje je raskošna Milanska katedrala - najveća u Italiji poslije crkve sv. Petra u Rimu, čuvena Skala - najuglednija operska kuća u svijetu (1778.), otmjena Galerija Viktora Emanuela sa prvoklasnim restoranima i kafeterijama, trgovačke ulice sa prodavnicma artikala najpoznatijih italijanskih modnih brendova. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3.DAN MILANO (31.12.2023.) COMO-LUGANO - MILANO
Doručak. Slijedi fakultativni odlazak na izlet u Švicarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. Nastavak putovanja do elegantnog Koma, smještenog u divnom prirodnom ambijentu, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem vijeku bio je čuven po svojim vještim graditeljima i vajarima-dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i pronijeli po Europi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. stoljeća Komo je renomirano ljetovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posjedu poznatih umjetnika i javnih ličnosti iz cijelog svijeta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od bijelog mermera (14-18. vijek). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. U večernjim satima polazak prema Milanu na doček Nove godine na trgu. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.
4.DAN (01.01.2024.) MILANO – VENECIJA - BIH
Doručak. Check out iz hotela. Fakultativno izlet u Veneciju. Odlazak brodom do Venecije. Panoramsko razgledanje grada: Trg Sv.Marka, Duždeva palata, Bazilika Sv.Marka, kanal Grande, Ponte Rialto, Akademija… Slobodno vrijeme za individualni program. Sastanak u dogovoreno vrijeme i polazak prema BiH. Dolazak u BiH u jutarnjim satima narednog dana.

CIJENA


FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 399 KM
Za prvih 10 rezervacija a najkasnije do 10.10.2023.

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 499 KM

 

DODATNE INFORMACIJE

Cijena programa uključuje:
*Prijevoz autobusom visoke turističke klase
*2 noćenja s doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu 3* u okolini Milana
*GRATIS OBILAZAK MILANA
*Kompletnu organizaciju putovanja uz pratioca putovanja

Cijena programa ne uključuje:
*Fakultativni izleti: Lugano i Como, Venecija
*Obavezno putničko zdravstveno osiguranje 10 KM (za osobe do 60 godina), preko 60g duplo
*Doplata za jednokrevetnu sobu 200 KM - na upit
*Lokalna turistička taksa 4-5 eur po noći po osobi
*Ulaznice u muzeje i druge turističke objekte
*doplata za sjedište po izboru ( 2 red, iza drugih varata...)50KM

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.