PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (22.11.2023.,SRIJEDA) SARAJEVO  – SEVILLA
Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u dogovoreno vrijeme. Check in i pasoške kontrole. Direktan charter let Sarajevo – Sevilla. Po dolasku u Sevillu transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje
2. DAN (23.11.2023., ČETVRTAK) SEVILLA
Doručak. Odlazak na fakultativni razgled "prijestolnice" Andaluzije: Kraljevski Alcázar, nekadašnja maurska vladarska palača; veličanstvena Sevillska katedrala s preko 30 oltara, slikama velikih španjolskih majstora Francisca Zurbarana i Goye, mauzolej Kristofora Kolumba te 96 metara visok toranj Giralda s intrigantnom maurskom dekoracijom (doplata za ulaznicu). Nastavak šetnje do Barrio Santa Cruz, gdje možete kušati specijalitete “tapas”, Plaza de Espana, Palacio de Pedro El Cruel, Torro del Oro, park Marije Luise, Casa Pilatos, ... Poslijepodne preporučujemo individualni odlazak na vožnju brodom rijekom Guadalquivir od Zlatnog Tornja - Torre d'Oro, odakle su u 16. st. isplovljavali Magellan i Cortez, ili posjet Museo de Bellas Artes s impresivnom kolekcijom Murilla, Zurbarana, Ribere te nekoliko platna Diega Velasqueza. U večernjim satima predlažemo individulani odlazak na program flamenco plesa, koji je nastao upravo u Andaluziji, gdje se nalaze i mnogobrojne škole flamenka. Noćenje.
3. DAN (24.11.2023., PETAK) SEVILLA – GRANADA - SEVILLA
Doručak. Nakon doručka slobodan dan u Sevilli ili fakultativni odlazak autobusom do Granade gdje se nalazi čuvena palače Alhambra, posljednja tvrđava maurskih vladara koja se nalazi na brdu iznad Granade. Alhambra u prijevodu znači "crvena" po boji planine. Razgled palače i vrtova Generalife uz pratnju službenog vodiča (ulaznica uz doplatu). Po završetku razgleda fascinantne Alhambre, nastavak razgleda Granade u pratnji vodiča do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Povratak u hotel. Noćenje.
4. DAN (25.11.2023., SUBOTA) SEVILLA – CORDOBA - SEVILLA
Doručak. Slobodan dan u Sevilli ili mogućnost fakultativnog odlaska u Cordobu. Cordoba se nalazi u uvali rijeke Guadalquivir i u podnožju masiva Sierra Morena. U starom gradu se još mogu vidjeti tragovi iz doba kad je Cordoba bila glavni grad Rimske republike Hispanie, provincije Bética ili prijestolnice kalifata u doba muslimanske ere. Posjeta džamiji-katedrali La Mezquita jednom od najveličanstvenijih spomenika islamske kulture koja je uvrštena u svjetsku baštinu UNESCO-a 1984. god. Iz Rimskog doba tu se nalaze most, hram, teatar kao i mauzolej posvećen bogatoj rimskoj porodici. U blizini džamije-katedrale se nalazi i Jevrejska četvrt sa sinagogom koju formiraju mnoge nepravilne ulice kao što su Calleja de las Flores i Calleja del Pañuelo. Na jugozapadnom dijelu grada se nalaze Alcázar de los Reyes Cristianos, nekadašnja rezidencija kraljeva kao i sjedište Inkvizicije. U neposrednoj blizini su i kraljevske staje, poznate po rasplodu čuvenog Andaluzijskog konja. Povratak u hotel. Noćenje.
5. DAN (26.11.2023., NEDELJA) – SEVILLA - SARAJEVO
Doručak. Check out iz hotela. Transfer od hotela do aerodroma. Check in i pasoške kontrole. Direktan charter let Sevilla – Sarajevo. Kraj putovanja.

 

CIJENA

 

HOTEL 3*  1695 KM

HOTEL HILTON GARDEN INN 4* ili HOTEL SIKEN 1795 KM

HOTEL 5* 2295 KM

 

FIRST MINUTE CIJENA AKTUELNA NAJKASNIJE DO 30.09.2023.

 

DODATNE INFORMACIJE

Aranžman uključuje:
- Avio karta na relaciji Sarajevo – Sevilla  - Sarajevo  –  direktan charter let
- Transfere – aerodrom – hotel – aerodrom u Sevilli
- Smještaj u odabranom hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
- Kompletnu organizaciju putovanja uz pratnju vodiča tokom cijelog putovanja

Aranžman ne uključuje:
- Obavezno putničko - zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi
- Boravišne takse
- Fakultativne izlete
- Doplata za 1/1 sobu hotel 3* iznosi 300 KM; hotel 4* iznosi 400KM; hotel 5* iznosi 800KM

* Djeca od 2-11,99 godina uz dvoje odraslih -30%

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

  • IZLET U CORDOBU
  • IZLET U GRANADU
  • OBILAZAK SEVILLE
  • IZLET ALHAMBRA
  • IZLET U MALAGU
  • IZLET MARBELLA
  • IZLET U CADIZ

 

NAPOMENE:

  • Agencija nije odgovorna za eventualna kašnjenja aviona ili eventualne otkaze ili promjene satnice letova od strane avio kompanije a sve u skladu za Opštim uslovima putovanja.
  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije).

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.