PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN - SARAJEVO
Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u ranim večernjim satima. Vožnja u pravcu Zenice, Doboja... sa usputnim pauzama prema potrebi grupe.
2.DAN - BUDIMPEŠTA - PRAG
Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima. Fakultativni razgled grada (Trg heroja, Parlament, Citadela, Gelert, Budim, Katedrala Sv. Matyasa, Kraljevski dvorac, Ribarska kula...). Nastavak putovanja oko 12h, pored Gyora, Bratislave i Brna do Praga. Dnevna vožnja sa usputnim pauzama za odmor. Dolazak u Prag planiran je oko 18h. Smještaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.
3.DAN - PRAG
Doručak. Fakultativno: panoramski razgled grada: Hradčani, novi i stari kraljevski dvorac, katedrala Sv. Vita. Staro mjsto, Karlov most, Staromjestski trg, Vaclavsi trg. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Fakultativno: u večernjim satima mogućnost odlaska na krstarenje rijekom Vltavom. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN - PRAG- DRESDEN
Doručak. Individualne slobodne aktivnosti ili fakultativni izlet u Dresden, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Dresden je poznat kao grad umjetnosti i kulture. Mnogi su kulturni spomenici obnovljeni nakon Drugog Svjetskog rata. Najpoznatija je zgrada opere Semperoper, dok je najpoznatija protestantska crkva Frauenkirche obnovljena tek 2005. godine (obnova je počela 1993. godine jer komunistička vlast nije brinula za obnovu sakralnih objekata uništenih u ratu). Značajna je i katolička katedrala Hofkirche. Sačuvan je dresdenski dvorac iz 15. st. koji je bio sjedište saskih vojvoda, knezova i kraljeva. Zwinger – možda i najpoznatija znamenitost Dresdena čije ime upućuje na dio obrambenog sistema, a zapravo je – palača, i to poprilično velika. Sastoji se od osam paviljona koje se isplati pogledati i samo izvana, ali pravi je doživljaj kad uđete unutra jer ih je većina pretvorena u muzeje. Bruhlska terasa (Brühlsche Terrasse) – Bruhlsku terasu često zovu i balkonom Europe. To je veliki plato na kojem se nalazi mnoštvo historijskih zgrada u čijem je podnožju široka ograđena šetnica. Ovdje vrvi život građana i turista. Tu se šeta i sjedi u restoranima s najljepšim pogledom, a ponekad se odvijaju i važna javna događanja. Podno terase teče normalni gradski promet, malo dalje je riječna plovidba, a sve to međusobno se ne ometa, već živi u skladu. Slobodno vrijeme... Povratak prema Pragu i dolazak u večernjim satima. Noćenje.
5.DAN - BEČ
Doručak. Polazak za Beč. Vožnja sa usputnim pauzama za odmor. Dolazak u Beč u poslijepodnevnim satima. Slobodne aktivnosti ili fakultativno razgledanje grada: Ring, Opera, Parlament, dvorac Hofburg, katedrala sv. Stefana, Hunderdwaserhaus.... U poslijepodnevnim satima polazak prema BiH. Vožnja sa usputnim pauzama. Dolazak u Sarajevo, poslije ponoći/jutranjim sati.

CIJENA

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 349 KM
Za prvih 5 rezervacija a najkasnije do 28.12.2023.

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 399


REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 449 KM

DODATNE INFORMACIJE 

U cijenu aranžmana uključeno:
*prijevoz modernim turističkim autobusom 
*3 noćenja sa doručkom u Pragu u hotelu Adeba 3* ili sličan u 1/2 i 1/3 sobama
*pratilac putovanja
*troškovi organizacije putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*fakultativni izleti 
*putno zdravstveno osiguranje 12 KM za osobe do 60 godina, preko 60 godina 24 KM
*Lokalna turistička taksa cca 4 KM  po osobi po noći
*Doplata za posebno birano sjedište 50 KM
*Osiguranje u slučaju otkaza aranžmana od strane putnika (neobavezno)
*Doplata za 1/1 sobu - na upit

 

Napomena:
*Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije).
*Putnici su dužni voditi računa o validnosti putnih isprava u skladu sa državom u koju putuju
*Putni pravac, pauze, mjesto i dužine njihovog trajanja određuje vodič. Vodič ima pravo da, zbog nepredviđenih okolnosti, promjeni red vožnje, itinerer puta, ili redoslijed obilazaka lokaliteta.
*Navedene cijene fakultativnih izleta su okvirnog karaktera, detaljne i finalne cijene će prezentovati vodič na putovanju.
* Otkaz putovanja od strane putnika tretirati će se u skladu sa Opštim uslovima putovanja ARD d.o.o.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.