GARANTOVAN POLAZAK! POSLJEDNJE PRIJAVE PO FIRST MINUTE CIJENI!

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (Nedjelja, 20.03.2022.) SARAJEVO – ISTANBUL – KAYSERI
Sastanak na aerodromu u cca 13.30h. Prijava na let sa aviokompanijom Pegasus airlines, let broj PC292. Polijetanje planirano u 15.50h te slijetanje u Istanbul u 19.40h po lokalnom vremenu. Sastanak sa lokalnim vodičem i odlazak na domaći terminal te presijedanje na let PC2740 u 21.05h za Kayseri. Dolazak u Kayseri u 22.25h te transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.
2.DAN (Ponedjeljak, 21.03.2022.) KAPADOKIJA - GOREME
Doručak a potom odlazak na cjelodnevno razgledanje Kapadokije gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 miliona godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Obilazak lokacije Göreme koji je doslovno urezan u vulkanske stijene. Göreme  je nastao u vrijeme ranog kršćanstva, kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani protjerani.  Sam grad je najpoznatiji po muzeju na otvorenom, koji je u stvari veliki kompleks kršćanskih crkava ukopanih u stjenovite formacije, gdje su otkrivene brojne freske koje se ubrajaju u najljepša djela rane kršćanske umjetnosti. Slijedi razgledanje tipičnog grada ove pokrajine, Ürgüpa. Pored brojnih pećina i vilinskih dimnjaka rasutih po njegovoj bližoj okolini, Ürgüp ima veći broj hotela i pansiona, restorana, kafića i prodavnica i predstavlja najmoderniji turistički centar Kapadokije. Ukoliko bude dovoljno vremena posjetit ćemo manufakture onixa, keramike i tepiha. U večernjim satima predlažemo fakultativni odlazak na tursko veče, večera i show uz tradicionalnu muziku. Smještaj u hotel, večera i noćenje.
3. DAN (Utorak, 22.03.2022.) KONYA (cca 240 km)
Nakon doručka, slijedi vožnja prema Konyi, drevnom glavnom gradu ranog srednjovjekovnog carstva Seldžuka koji je još uvijek mjesto hodočašća za mnoge religiozne Turke. Na putu, posjeta jednom od najbolje sačuvanih Karavan-saraya - Sultanhan. Dolazak u Konyu te posjeta muzeju Mevlana koji je mjesto osnivanja religijskog reda vrtećih derviša (tu je grobnica velikog pjesnika i filozofa Celadina Rumija Mevlana – osnivača derviškog reda koji je živio u 13.vijeku). Smještaj u hotel, večera i noćenje u Konyi.
4. DAN (Srijeda, 23.03.2022.) KONYA – PAMUKKALE – HIERAPOLIS (cca 405 km)
Nakon doručka polazimo prema Pamukalama - pamučne tvrđave. Snježno bijeli krečnjak vidljiv iz daleka od kojeg su izgrađene terase stvoren je od sedimenata oblikovanih termalnim vodama, rijeke bogate oksidom i kalcijem, koja izvire na južnim padinama Caldaga. Fascinantni prirodni spektakl je od drevnih vremena poznat po ljekovitim svojstvima. Nakon dolaska ćete imati priliku da se okupate na termalnom izvoru. Slijedi obilazak jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj – Hierapolisa. U Hierapolisu se nalaze ostaci kupatila, hramova i drugih starogrčkih i starorimskih spomenika te originalne ranokršćanske građevine, zbog čega je 1988. godine, zajedno sa platoima Pamukkale, upisan kao UNESCOva svjetska baština. Večera i noćenje u hotelu u Pamakkalama.
5. DAN (Četvrtak, 24.03.2022.) PAMUKKALE – EFES – KUŠADASI (cca 205 km)
Nakon doručka, odlazak do antičke metropole - Efesa. Razgled ostataka velikog pozorišta, Odeona, biblioteke, rimskog kupatila, agore i ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka - Artemidinog hrama. U nastavku, vožnja do kuće sv. Marije u kojoj je navodno provela zadnje godine života u tajnosti. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Nastavak vožnje za Kušadasi. Po dolasku, smještaj u hotel. Večera i noćenje.
6. DAN (Petak, 25.03.2022.) KUŠADASI – BURSA (cca 415 km)
Doručak u hotelu. Vožnja prema Bursi, gradu koji zauzima posebno mjesto u srcu Turaka jer je jedno vrijeme bio prijestolnica velikog Osmanskog carstva. Pauza za odmor. Po dolasku, kraća posjeta Ulu džamiji, Zelenoj džamiji i Zelenom turbetu. Smještaj u hotel te večera i noćenje u Bursi.
7. DAN (Subota, 26.03.2022.) BURSA – ISTANBUL (cca 100 km)
Nakon doručka, odjava iz hotela. Transfer do aerodroma u cca 10h. Prijava na let za Sarajevo i polijetanje u 15.15h, na letu broj PC291. Slijetanje u Sarajevo predviđeno je u 15.10h.

 

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA 1099 KM
POSLJEDNJE PRIJAVE PO FIRST MINUTE CIJENI!
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 1299 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu je uključeno:
- Avio karte (Pegasus airlines) na relaciji Sarajevo-Kayseri-Istanbul i Istanbul-Sarajevo
- Aerodromske takse
- Prtljag 20kg + 5 kg
- 6 noćenja na bazi polupansiona (2 noćenja u Kapadokiji, 1 noćenje u Konyi, 1 noćenje u Pamukkalama, 1 noćenje u Kušadasiju, 1 noćenje u Bursi) u hotelima sa 3*/4*
- Svi planirani izleti obuhvaćeni programom
- Sve ulaznice prema programu putovanja
- Licencirani lokalni vodič na bosanskom jeziku na destinaciji i na izletima

U cijenu nije uključeno:
- Putno zdravstveno osiguranje 14 KM po osobi za, sve dane (28 KM za putnike preko 60 godina)
- Inidivudualni troškovi
- Doplata za 1/1 sobu 350 KM
- Tursko veče 35 eur
- Vožnja balonima cca 150 eur za prijave 60 dana prije termina putovanja
*Realizacija izleta zavisi od vremenskih uslova i brzine vjetra.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.