PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN - BIH – ISTANBUL
Sastanak na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u cca 06:30h. Slijedi čekiranje i pasoška kontrola te polijetanje za Istanbul (Turkish Airlines TK1024) planirano u 08:30h. Očekivano slijetanje u Istanbul u 12.20h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, slijedi grupni autobuski transfer prema hotelu. Check in u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za odmor ili predlažemo odlazak do džamije Sulejmanija, koja se nalazi nedaleko od hotela. Noćenje.
2. DAN - EYUP DŽAMIJA - PIERRE LOTI VIDIKOVAC - MINIATURK - VENEZIA OUTLET
Doručak. Slobodno vrijeme ili polazak na fakultativni izlet. Prvo odlazimo do kvarta Eyup i obilazimo džamiju Eyup Sultan koju opisuju kao jednu od omiljenih džamija u islamskom svijetu, naročito za posjetioce iz inostranstva. Smještena na mjestu gdje se gradske zidine sastaju sa Zlatnim rogom, "najsvetija" džamija i turbe Eyup Sultanu su jedna od lokacija koja privlači najveći broj turista u Gradu na Bosforu. Istog trenutka kada se popnete na uzvišenje shvatićete da na pitanje „Koje je to najljepše mesto, koje govori sve o Istanbulu?“, postoji samo jedan odgovor: „Pierre Loti“. U pitanju je čuveni kafić iz kojeg se pruža najbolji pogled na biser Istanbula, čuveni Zlatni rog. Nastavljamo sa posjetom muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Posjeta shopping centru Venezia outlet. Dašak Italije u Turskoj. Kanal s vožnjama u gondoli i starinski šarm ulica doprinose uređenju ovog velikog trgovačkog centra na temu Venecije. Ovdje čak možete posjetiti i trg svetog Marka - virtualno. Slobodno vrijeme za kupovinu. Povratak u hotel. Noćenje.
3. DAN - AZIJA : PRINČEVSKA OSTRVA - USKUDAR I DJEVOJAČKA KULA (FOTO PAUZA) - DŽAMIJA CAMLIDŽA - TURSKO VEČE NA BRODU
Doručak. Nakon doručka fakultativni izlet koji ćemo započeti odlaskom na PRINČEVSKA OSTRVA. Ostrva se nalaze na Mramornom moru, 20-ak kilometara od Istanbula. Dobila su ime po vizantijskim carevima koji su slali u egzil neposlušne prinčeve, političke protivnike… Na ovom ostrvu motorna vozila se ne koriste, koriste ih jedino policija, hitna pomoć i vatrogasci. Prevoz na ostrvima odvija se fijakerima i biciklima. Slobodno vrijeme. Po povratku posjeta Uskudaru, elitnom dijelu Istanbula i foto pauza u blizini Djevojačke kule, iza koje se krije nevjerovatna priča. Nastavljamo posjetu brdu Čamlidža, gdje se nalazi i novosagrađena džamija, a sa brda se vidi nezaboravna panorama Istanbula – grada na dva kontinenta, grada o kojem su maštali mnogi vladari te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultan Mehmed Fatiha II). Slobodno vrijeme i povratak u hotel. U večernjim satima fakultativno: Tursko veče na brodu. Uživajte u plovidbi Bosforom uz show, muziku uživo, turski folklor i naravno neizostavne trbušne plesačice, uz uključenu večeru i neograničenu konzumaciju pića. Povratak u hotel. Noćenje.
4. DAN – ISTANBUL FREE – SHOPPING!!!
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Svakako je dobar izbor kupovina u Kapali čaršiji ili posjeta džamiji Sulejmanija, prepoznatljivom simbolu grada Istanbula i jednom od najimpozantnijih djela osmanskog graditelja Mimar Sinana. Iskoristite vrijeme odlazak do Sultanahmet trga (Plava džamija, Aja Sofija, Hipodrom...) koji se nalaze nedaleko od hotela. Noćenje.
5. DAN - KRSTARENJE BOSFOROM – ORTAKOY - TAKSIM I ISTIKLAL ULICA - BIH
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet: krstarenje - prijevoz autobusom do luke gdje ćemo se ukrcati na brod, te uživati u krstarenju Bosforom u trajanju oko 2h. Imati ćemo priliku vidjeti čuvenu Dolmabahce palatu, Bosforski most, azijski dio Istanbula, djevojačku kulu... Jedinstvena prilika da doživite čari Istanbula iz druge perspektive. Po završetku putovanje nastavljamo do Ortakoya, gdje ćete vidjeti brojne stare renovirane drvene kuće sa mnoštvom ribljih restorana i kioska za "jela s' nogu". Predivan pogled se pruža na azijski dio. Nakon obilaska, odlazimo na Taksim trg, centar zbivanja i noćnog života u Istanbulu. Šetnja najdužom i  najpoznatijom shopping ulicom u Istanbulu, Istiklal ulicom gdje ćete naći mnoge poznate svjetske brendove i kupovati po sniženim cijenama. Na kraju ove ulice nalazi se čuvena Galata kula koja pruža nezaboravan pogled na Zlatni rog. Slobodno vrijeme. Autobuski transfer prema aerodromu oko 15h. Po dolasku na aerodrom check in i pasoške kontrole te ukrcavanje na let (TK1025) I polijetanje planirano u 19:25h. Slijetanje u Sarajevo planirano u 19.15h.         

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 699 KM
(za prvih 10 rezervacija, a najkasnije do 21.11.2022.)

------------------------------
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 849 KM

 

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines)
*Aerodromske takse
*Smještaj u hotelu Dalan 3* ili sličan (Laleli) na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru *Autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu
*prtljag 23 kg (prtljažni prostor) + 8 kg ručni prtljag po osobi
*Pratilac putovanja iz Sarajeva

U cijenu programa nije uključeno:
*Obavezno putničko zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi do 60 god ukupno za sve dane boravka (individualno ili posredstvom agencije),
*Doplata za 1/1 sobu 180KM
*Fakultativni izleti (opcija će biti objavljena naknadno)

 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.