VENECIJA-VERONA-VICENZA-SIRMIONE

Termin putovanja: 30.04.-03.05.2024.
1.DAN – BIH
Polazak grupe ispred Zemaljskog muzeja u večernjim satima. Vožnja u pravcu (Zenice, Doboja, Bosanskog broda). Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Noćna vožnja.
2.DAN – NOVENTA DI PIAVE (SHOPPING)
Dolazak u Italiju u jutarnjim satima te svraćanje u tržni centar Noventa di Piave. Slobodno vrijeme za shopping. Nastavak putovanja prema hotelu. Check in u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno veče za odmor.
3. DAN – SIRMIONE - VERONA - VICENZA
Doručak. Nakon doručka vrijeme za slobodne aktivnosti ili fakultativni izlet: Sirmione - Verona - Vicenza. Po dolasku u Sirmione slijedi lagana šetnja pored tvrđave porodice Scala, zatim prolazak uskim uličicama Sirmionea do vile glasovite operne pjevačice Marije Kalas koja je dio svog života provela u Sirmioneu. Slobodno vrijeme za kafu ili odlični sladoled iz Sirmionea. Nastavak putovanja prema Veroni. Obilazak Trg Bra, Arena, Gospodski trg, palata i grobnica porodice Skalijeri, Julijina kuća i balkon. Slobodno vrijeme. Odlazak do Vićence, grad koji se od 1994. godine nalazi na UNESCO listi svjetske kulturne baštine a poznat je po umjetnosti i arhitekturi. Obilazak grada čuvenog Andrea Paladia koji je nazaslužniji za njenu ljepotu: Bazilika Paladijana, Teatro Olimpiko, Crkva Santa Marija dela Corona u kojoj je i sahranjen čuveni arhitekta Paladio. Slobodno vrijeme. Sastanak u dogovoreno vrijeme i povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN - VENECIJA – BiH
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela te vrijeme za slobodne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Veneciju. Prilika da vidite glavne znamenitosti Venecije: Crkva La Pieta, Stari zatvor, Duždeva palata, Piazetta, Trg Sv. Marka, Prokurative, Orseolo bazen, Merceria, Most Rialto. Slobodno vrijeme za šetnju ulicama ovog srednovjekovnog grada, jednog od simbola Italije. Okupljanje na dogovorenom mjestu. Povratak u luku. Polazak prema BiH u poslijepodnevnim satima. Dolazak u BiH u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima. 

 

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 299 KM
Za prvih 5 rezervacija ili najkasnije do 20.02.2024.

**************************

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 329 KM
******************

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 399 KM

 

U cijenu je uključeno:
*Prijevoz modernim turističkim autobusom
*Smještaj u hotelu 3* bazi 2 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama okolina Lido di jesolo 
*Cjelokupna organizacija putovanja uz pratioca putovanja
*GRATIS posjeta trznom centru Noventa di piave

U cijenu nije uključeno:
*Obavezno putničko zdravstveno osiguranje za osobe do 60 god 8 KM, osobe 60+ god plaćaju 16 KM
*Doplata za jednokrevetnu sobu na upit
*Fakultativni izleti: Verona+Vicenza+Sirmione, Venecija paket cijena izleta 80 eur 
*eko turistička taksa za ulazak u Veneciju
*Osiguranje od otkaza aranžmana (opcionalno)

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.