PROGRAM PUTOVANJA

1.dan BIH 
Polazak iz Sarajeva u večernjim satima ispred Zemaljskog muzeja. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih kontrola i pravljenja pauzi.
2.dan PRAG
Dolazak u Prag. GRATIS posjeta Fashion Arena Outlet shopping centru.Slobodno vrijeme za shopping. Smještaj u hotel iza 15:00 h. Nakon check inna kratki odmor te odlazak u fakultativno razgledanje Praga: Hradčani, novi i stari kraljevski dvorac, katedrala Sv. Vita. Staro mjesto, Karlov most, Staromjestski trg, Vaclavsi trg. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.
3.dan DRESDEN
Doručak. Individualne slobodne aktivnosti ili fakultativni izlet u Dresden, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Dresden je poznat kao grad umjetnosti i kulture. Mnogi su kulturni spomenici obnovljeni nakon Drugog Svjetskog rata. Najpoznatija je zgrada opere Semperoper, dok je najpoznatija protestantska crkva Frauenkirche obnovljena tek 2005. godine (obnova je počela 1993. godine jer komunistička vlast nije brinula za obnovu sakralnih objekata uništenih u ratu). Značajna je i katolička katedrala Hofkirche. Sačuvan je dresdenski dvorac iz 15. st. koji je bio sjedište saskih vojvoda, knezova i kraljeva. Zwinger – možda i najpoznatija znamenitost Dresdena čije ime upućuje na dio obrambenog sistema, a zapravo je – palača, i to poprilično velika. Sastoji se od osam paviljona koje se isplati pogledati i samo izvana, ali pravi je doživljaj kad uđete unutra jer ih je većina pretvorena u muzeje. Bruhlska terasa (Brühlsche Terrasse) – Bruhlsku terasu često zovu i balkonom Europe. To je veliki plato na kojem se nalazi mnoštvo historijskih zgrada u čijem je podnožju široka ograđena šetnica. Ovdje vrvi život građana i turista. Tu se šeta i sjedi u restoranima s najljepšim pogledom, a ponekad se odvijaju i važna javna događanja. Podno terase teče normalni gradski promet, malo dalje je riječna plovidba, a sve to međusobno se ne ometa, već živi u skladu. Slobodno vrijeme... Povratak prema Pragu. Slobodno vrijeme za doček NOVE GODINE! Noćenje.
4. dan PRAG
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnost i istraživanja grada. U večernjim satima fakultativno mogućnost krstarenja rijekom Vltavom. Povratak u hotel. Noćenje.
5. dan PRAG-BUDIMPEŠTA-SARAJEVO
Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema Budimpešti.Fakultativni obilazak grada (Trg heroja, Vaci ulica, zgrada Parlamenta, Ribarska tvrđava i Citadela) ili slobodno vrijeme za individiualne aktivnosti. Polazak prema Bosni i Hercegovini.Noćna vožnja..
6. dan BIH
Dolazak na odredište u kasnim večernjim/ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

 

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA  549 KM


CIJENA ARANŽMANA 649 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Prijevoz modernim autobusima (klima, TV/DVD, WC);
*Smještaj u Pragu u hotelu Olšanka 4* ili sličan na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama;
*Organizacija putovanja i vodička služba.

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*Putničko-zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60.god.);
*Turistička taksa – cca 2,00 EUR po osobi/noći;
*Fakultativni izleti (opcija će biti dostupna u toku putovanja)
*Doplata za 1/1 sobu 230 KM

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.