PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN BIH – SRBIJA – BUGARSKA
Okupljanje ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu i vožnja preko Srbije, Bugarske i dalje ka Istanbulu sa usputnim zadržavanjima radi carinskih procedura, odmora i pauza prema potrebama grupe.
2. DAN ISTANBUL LOKO
Dolazak u Istanbul u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon odmora predlažemo odlazak do trga Sultanahmet: Plava džamija, Hipodrom, Kapali Čaršija, Bayazit, Aya Sofija... Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3. DAN - DŽAMIJA CAMLIDŽA - USKUDAR I DJEVOJAČKA KULA (FOTO PAUZA) - BAGDAD ULICA I KADIKOY – SRETNA NOVA GODINA
Doručak. Fakultativni izlet koji ćemo započeti posjetom Čamlidži, gdje se nalazi i novosagrađena džamija, a sa brda se vidi nezaboravna panorama Istanbula – grada na dva kontinenta, grada o kojem su maštali mnogi vladari te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultan Mehmed Fatiha II). Posjeta Uskudaru i foto pauza u blizini Djevojačke kule. Bagdadska ulica je nastala na mjestu ceste koja je spajala Anatoliju s Konstantinopolom. Nakon izgradnje Bosforskog mosta koji je povezivao azijski i europski dio metropole, ulica je stekla popularnost. Danas privlači ljubitelje zabave i kupovine. Poznata je po prestižnim galerijama, trgovačkim centrima i buticima... Slobodno vrijeme i povratak u hotel. Individualni doček Nove godine. Noćenje.
4. DAN - EYUP DŽAMIJA - PIERRE LOTI VIDIKOVAC - MINIATURK - VENEZIA OUTLET - TURSKO VEČE NA BRODU
Doručak. Slobodno vrijeme ili polazak na fakultativni izlet. Prvo odlazimo do kvarta Eyup i obilazimo džamiju Eyup Sultan koju opisuju kao jednu od omiljenih džamija u islamskom svijetu, naročito za posjetioce iz inostranstva. Smještena na mjestu gdje se gradske zidine sastaju sa Zlatnim rogom, "najsvetija" džamija i turbe Eyup Sultanu su jedna od lokacija koja privlači najveći broj turista u Gradu na Bosforu. Istog trenutka kada se popnete na uzvišenje shvatićete da na pitanje „Koje je to najljepše mesto, koje govori sve o Istanbulu?“, postoji samo jedan odgovor: „Pierre Loti“. U pitanju je čuveni kafić iz kojeg se pruža najbolji pogled na biser Istanbula, čuveni Zlatni rog. Nastavljamo sa posjetom muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Posjeta shopping centru Venezia outlet. Dašak Italije u Turskoj. Kanal s vožnjama u gondoli i starinski šarm ulica doprinose uređenju ovog velikog trgovačkog centra na temu Venecije. Ovdje čak možete posjetiti i trg svetog Marka - virtualno. Slobodno vrijeme za kupovinu. Povratak u hotel.
U večernjim satima fakultativno: Tursko veče na brodu. Uživajte u plovidbi Bosforom uz show, muziku uživo, turski folklor i naravno neizostavne trbušne plesačice, uz uključenu večeru i neograničenu konzumaciju pića. Povratak u hotel. Noćenje.
5. DAN - KRSTARENJE BOSFOROM – ORTAKOY - TAKSIM I ISTIKLAL ULICA - BIH
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet: krstarenje - prijevoz autobusom do luke gdje ćemo se ukrcati na brod, te uživati u krstarenju Bosforom u trajanju oko 2h. Imati ćemo priliku vidjeti čuvenu Dolmabahce palatu, Bosforski most, azijski dio Istanbula, djevojačku kulu... Jedinstvena prilika da doživite čari Istanbula iz druge perspektive. Po završetku putovanje nastavljamo do Ortakoya, gdje ćete vidjeti brojne stare renovirane drvene kuće sa mnoštvom ribljih restorana i kioska za "jela s' nogu". Predivan pogled se pruža na azijski dio. Nakon obilaska, odlazimo na Taksim trg, centar zbivanja i noćnog života u Istanbulu. Šetnja najdužom i najpoznatijom shopping ulicom u Istanbulu, Istiklal ulicom gdje ćete naći mnoge poznate svjetske brendove i kupovati po sniženim cijenama. Na kraju ove ulice nalazi se čuvena Galata kula koja pruža nezaboravan pogled na Zlatni rog. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
6.DAN EDIRE – BUGARSKA – SRBIJA – BIH
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Edirna. Po dolasku obilazak džamije Selimiya. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping čaršijom. Nastavak putovanja prema BIH u dogovoreno vrijeme. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u podnevnim satima. Kraj programa.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 449 KM
(za prvih 10 rezervacija)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 599 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*prijevoz autobusom Sarajevo-Istanbul-Sarajevo
*Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru (oblast Lalali/ Fatih – centar)
*Obilazak Edirnea
*Pratilac putovanja

U cijenu programa nije uključeno:
*Obavezno putničko zdravstveno osiguranje 16 KM po osobi do 60 god ukupno za sve dane boravka (individualno ili posredstvom agencije) – osobe preko 60 godina duplo osiguranje
*Fakultativni izleti
*Kartično plaćanje
*Karte javnog prijevoza plaćaju putnici
 

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda fakultativnih izleta

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.