PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN (petak, 30.12.2022.) SARAJEVO – ISTANBUL -  SULTANAHMET
Sastanak na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u cca 06.30h (Turkish Airlines). Slijedi čekiranje i pasoška kontrola te polijetanje za Istanbul koje je planirano u 08.30h. Planirano slijetanje u Istanbul u 12.20h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, slijedi grupni autobuski transfer prema hotelu. Check in u hotel. Slobodno vrijeme za odmor predlažemo  šetnju do Sultanahmet trga gdje se nalazi Aja Sofija, Sultanahmetova džamija, Hipodrom, Topkapi palata... Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
2.DAN (subota, 31.12.2022.) EYUP DŽAMIJA - PIERRE LOTI VIDIKOVAC - MINIATURK - VENEZIA OUTLET - SRETNA NOVA GODINA
Doručak. Slobodno vrijeme ili polazak na fakultativni izlet. Prvo odlazimo do kvarta Eyup i obilazimo džamiju Eyup Sultan koju opisuju kao jednu od omiljenih džamija u islamskom svijetu, naročito za posjetioce iz inostranstva. Smještena na mjestu gdje se gradske zidine sastaju sa Zlatnim rogom, "najsvetija" džamija i turbe Eyup Sultanu su jedna od lokacija koja privlači najveći broj turista u Gradu na Bosforu. Istog trenutka kada se popnete na uzvišenje shvatićete da na pitanje „Koje je to najljepše mesto, koje govori sve o Istanbulu?“, postoji samo jedan odgovor: „Pierre Loti“. U pitanju je čuveni kafić iz kojeg se pruža najbolji pogled na biser Istanbula, čuveni Zlatni rog. Nastavljamo sa posjetom muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Posjeta shopping centru Venezia outlet. Dašak Italije u Turskoj. Kanal s vožnjama u gondoli i starinski šarm ulica doprinose uređenju ovog velikog trgovačkog centra na temu Venecije. Ovdje čak možete posjetiti i trg svetog Marka - virtualno. Slobodno vrijeme za kupovinu. Povratak u hotel.
Slobodna večer za individualni doček ili fakultativno doček Nove godine u restoranu uz muziku. Prilika da uživate uz nezaboravan show program, plesače, večeru i neograničenu konzumaciju pića. Provod zagarantovan. Povratak u hotel i noćenje.
3.DAN (nedjelja, 01.01.2023.) KRSTARENJE - ORTAKOY - TAKSIM
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativno izlet, oko 12h - krstarenje - prijevoz autobusom do luke gdje ćemo se ukrcati na brod te uživati u krstarenju Bosforom. Sa broda ćemo imati priliku vidjeti čuvenu Dolmabahce palatu, Bosforski most, azijski dio Istanbula i još mnogo toga... Jedinstvena prilika da doživite čari Istanbula iz druge perspektive. Po završetku putovanje nastavljamo do Ortakoya, gdje ćete vidjeti brojne stare renovirane drvene kuće sa mnoštvom ribljih restorana i kioska za "jela s' nogu". Predivan pogled se pruža na azijski dio. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje. Nakon obilaska, odlazimo na Taksim trg, centar zbivanja i noćnog života u Istanbulu. Šetnja najdužom i najpoznatijom shopping ulicom u Istanbulu, Istiklal ulicom gdje ćete naći mnoge poznate svjetske brendove i kupovati po sniženim cijenama. Na kraju ove ulice nalazi se čuvena Galata kula koja pruža nezaboravan pogled na Zlatni rog. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN (ponedjeljak, 02.01.2023.) DŽAMIJA CAMLIDŽA – KADIKOY - BAGDAD ULICA
Fakultativni izlet koji ćemo započeti posjetom Čamlidži, gdje se nalazi  novosagrađena džamija, a sa brda se vidi nezaboravna panorama Istanbula – grada na dva kontinenta, grada o kojem su maštali mnogi vladari te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultan Mehmed Fatiha II). Nakon posjete džamiji, odlazimo prema Kadikoyu, mjestu na obali Bosfora, izuzetno značajnom za lokalno stanovništvo. Cijene ovdje su dosta pristupačnije u odnosu na ostale dijelove Istanbula. Nakon slobodnog vremena, nastavljamo prema Bagdadskoj ulici, koja je nastala na mjestu ceste koja je spajala Anatoliju s Konstantinopolom. Nakon izgradnje Bosforskog mosta koji je povezivao azijski i europski dio metropole, ulica je stekla popularnost. Danas privlači ljubitelje zabave i kupovine. Poznata je po prestižnim galerijama, trgovačkim centrima i buticima... Slobodno vrijeme i povratak u hotel.
5.DAN (utorak 03.01.2023.)  KAPALI ČARŠIJA - SARAJEVO
Doručak. Check out iz hotela i ostavljanje stvari u luggage room. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak do Kapali čaršije, gdje u najvećem zatvorenom bazaru na svijetu možete kupiti suvenire, i razne proizvode od kože i slično. Sastanak grupe ispred hotela u podnevnim satima, cca 12:00 h i autobuski transfer prema aerodromu. Po dolasku na aerodrom check in i pasoške kontrole te ukrcavanje na let. Planirano polijetanje za Sarajevo u 14.45h. Slijetanje u 14.35h po lokalnom vremenu.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA  849 KM
za narednih 5 prijava

--------------------------------------

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 899 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines)
*Aerodromske takse 
*Smještaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama, hotel Mirilayon  3* ili sličan - lokacija Laleli-Aksaray,Fatih...
*Autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu
*Troškovi organizacije i pratioca putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*Obavezno putničko zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi do 60god ukupno za sve dane boravka
*Fakultativni izleti (cijene će biti objavljene naknadno)
*Doplata za jednokrevetnu sobu 200 KM 
*Karte javnog prijevoza plaćaju putnici 


Napomena: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO IZMJENE FAKULTATIVNIH IZLETA.

 

 

 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.