PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (Četvrtak, 24.11.) SARAJEVO
Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u ranim večernjim satima. Vožnja u pravcu Zenice, Doboja... sa usputnim pauzama prema potrebi grupe.
2.DAN (Petak, 25.11.) MILANO PANORAMICA
Vožnja kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju i dolazak na naše prvo odredište, Milano. Po dolasku u Milano slijedi GRATIS obilazak grada: grandiozni zamak Sforca, rezidencija milanskih vojvoda, Via Dante, Pjaca del Dumo gdje je raskošna Milanska katedrala - najveća u Italiji poslije crkve sv. Petra u Rimu, čuvena Skala - najuglednija operska kuća u svijetu (1778.), otmjena Galerija Viktora Emanuela sa prvoklasnim restoranima i kafeterijama, trgovačke ulice sa prodavnicma artikala najpoznatijih italijanskih modnih brendova. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3.DAN MILANO (Subota, 26.11.) COMO-LUGANO-MILANO
Doručak. Slijedi fakultativni odlazak na izlet u Švicarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. Nastavak putovanja do elegantnog Koma, smještenog u divnom prirodnom ambijentu, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem vijeku bio je čuven po svojim vještim graditeljima i vajarima-dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i pronijeli po Europi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. stoljeća Komo je renomirano ljetovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posjedu poznatih umjetnika i javnih ličnosti iz cijelog svijeta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od bijelog mermera (14-18. vijek). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN (Nedjelja, 27.11.) MILANO – PALMANOVA
Doručak. Check out iz hotela. Polazak prema outlet-u Palmanova.U Palmanovi vas očekuje više od 90 dućana poznatih svjetskih brendova poput Adidasa, Calvin Kleina, Calzedonie, Kappe, Pume i mnogih drugih. Slobodno vrijeme za shopping. Nastavak putovanja prema Bosni i Hercegovini. Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima narednog dana.

    

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 299 KM
Za prvih 10 rezervacija, a najkasnije do  30.09.


REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 399 KM

DODATNE INFORMACIJE

Cijena programa uključuje:
*Prijevoz autobusom visoke turističke klase
*2 noćenja s doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u Milanu (okolica)
*GRATIS OBILAZAK MILANA
*Kompletnu organizaciju putovanja uz pratioca putovanja

Cijena programa ne uključuje:
*Fakultativni izleti: Lugano i Como 45 €
*Obavezno putničko zdravstveno osiguranje 10 KM (za osobe do 60 godina), preko 60g duplo
*Doplata za jednokrevetnu sobu 130 KM
*Lokalna turistička taksa 4-5 eur 
*Ulaznice u muzeje i druge turističke objekte
*doplata za sjedište po izboru 50KM
 

Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih izleta.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.