PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (22.11.2023 – SRIJEDA) SARAJEVO  – MADRID
Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u dogovoreno vrijeme. Check in i pasoške kontrole. Direktan charter let Sarajevo – Madrid. Po dolasku u Madrid transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje
2. DAN (23.11.2023. – ČETVRTAK) MADRID
Nakon doručka slijedi fakultativno upoznavanje sa prijestolnicom Španije. Vožnja čuvenom avenijom Castellana i poslovnim dijelom grada koji simbolizuju čuvena Četiri Tornja, potom slijedi put ka sredistu Madrida. Paseo de Prado, čuveni Trg Cibelije i kapija Alkala, svjedočanstva o zlatnom dobu kraljevine Španije tokom viševjekovne vladavine Burbona.
Bez daha će Vas svojom energijom ostaviti avenija Gran Via, nadomak koje je i Trg Španije. Zajedno ćemo prošetati glavnim gradskim trgom Puerta del Sol i ulicom Mayor koja će nas dovesti do istoimenog trga. U blizini je i čuvena četvrt La Latina kao i pijaca San Migel koji su više nego dobar izbor da napravite predah uz sangriju i tapase. Potom slijedi odlazak do katedrale Almudena i Kraljevske palate.
Nakon slobodnog vremena povratak u hotel.
3. DAN (24.11.2023. – PETAK) MADRID - VALENSIJA
Doručak, fakultativni obilazak Valensije: Korida, Glavna željeznička stanica, trg Gradske kuće, modernistička Centralna pijaca, La Lonha de la Seda-berza svile najznačajnija i najbolje sačuvana građevina iz razdoblja kasne gotike u Evropi, koja je od 1996.god pod zaštitom UNESCO-a, trg katedrale. Na kraju odlazimo do čuvenih tornjeva Serrano koji se nalazi pored korita isušene rijeke Turije koja danas predstavlja zelenu oazu Valensije. Zbog velikih poplava rijeke Turije gradske vlasti su odlučile da izmjeste tok rijeke južno od grada. Kao posljedica toga Valensija je dobila 10 km prelijepih šetališta, rekreacionih sadržaja, sportskih terena i fantastičnih parkova. Slobodno vrijeme.
4. DAN (25.11.2023. – SUBOTA) MADRID - TOLEDO
Doručak. Fakultativni odlazak u Toledo. Nekada glavni grad Španije, danas dio Uneskove liste svjetske baštine, Toledo je pravi dragulj u španskoj kruni. Grad su osvajale i nastanjivale tri kulture, hrišćani, muslimani (Mavari) i Jevreji. Procvat je u stvari doživio tokom tri vjeka vladavine Mavara, koji su praktikovali za tadašnje vrijeme prilično neuobičajenu vjersku toleranciju. Sve religije su živjele u miru jedne pored drugih, što je dovelo do toga da ćete na tako malom prostoru vidjeti kombinaciju renesansnih crkava, sinagoga i džamija. Poslije pada Mavara sačuvani su njihovi spisi, koji su se nalazili u gradskoj biblioteci, za koje su mnogi vjerovali da su izgubljeni.
Tu su bila djela velikih grčkih filozofa, ali i arapskih naučnika. Padom Toleda u 11. vijeku u ruke kralja Leona i Kastilje, grad postaje prijestonica Kastilje, a poslije ujedinjenja s Aragonom, početkom 16. vijeka, i cijele Španije. Taj status je uživao sve do 1565. godine, kada je Madrid postao glavni grad. Međutim, 16. vijek nije donio samo politička previranja već i El Greka, slavnog grčkog umjetnika, koji je svoja najbolja djela uradio baš u Toledu, a dio njih danas se čuva u njegovoj kući – muzeju u samom gradu. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje
5. DAN (26.11.2023. – NEDELJA) MADRID - SARAJEVO
Doručak. Check out iz hotela. Transfer od hotela do aerodroma. Prijava na let i pasoške kontrole. Direktan charter let Madrid – Sarajevo.  Kraj putovanja.

 

CIJENA

Hotel 3* - 1.695,00 KM

Hotel 4* - 1.795,00 KM

Hotel Puerto America ili Eurostars 5*  2295 KM
 

FIRST MINUTE DO 30.09.2023.

 

DODATNE INFORMACIJE

Aranžman uključuje:
- Avio karta na relaciji Sarajevo – Sevilla  - Sarajevo  –  direktan charter let
- Transfere – aerodrom – hotel – aerodrom u Sevilli
- Smještaj u odabranom hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
- Kompletnu organizaciju putovanja uz pratnju vodiča tokom cijelog putovanja

Aranžman ne uključuje:
- Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi
- Boravišne takse
- Fakultativne izlete
- Doplata za 1/1 sobu hotel 3* iznosi 300 KM; hotel 4* iznosi 400KM; hotel 5* iznosi 800KM

* Djeca od 2-11,99 godina sa dvoje odraslih - 30% 

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

  • IZLET U VALENSIJU
  • IZLET U TOLEDO
  • OBILAZAK MADRIDA
  • MUZEJ PRADO
  • KRALJEVSKA PALATA

 

NAPOMENE:

  • Agencija nije odgovorna za eventualna kašnjenja aviona ili eventualne otkaze ili promjene satnice letova od strane avio kompanije a sve u skladu za Opštim uslovima putovanja.
  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije).

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.