Termini:
05.11. - 12.11.2021.
20.11. - 27.11.2021.
04.12. - 11.12.2021.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN – SARAJEVO
Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu tri sata prije leta. Check in na let FZ762 za Dubai. Polijetanje u 14.15h. Slijetanje u Dubai u 21.45h te nakon obavljenih carinskih formalnosti i pasoške kontrole, transfer do hotela i smještaj. Noćenje.
2. - 7. DAN – DUBAI
Tokom Vašeg boravka u Dubaiju imat ćete priliku da fakultativno posjetite neke od najvećih znamenitosti ovoga grada i okoline koje imamo u ponudi (uz doplatu):
Burj Khalifa - najveća građevina na svijetu, neboder koji je s antenom visok 828 metara, trebao se zvati Burj Dubai, ali je u čast šeika Khalifa al- Nhjana preimneovan u Burj Khalifa, neboder ima 160 katova, sadrži oko 1.000 stanova, urede na 40-ak katova, Armanijev hotel i promatračnicu na 124. Spratu.
Burj Al Arab - već godinama simbol Dubaiske raskoši Burj Al Arab je luksuzan hotel koji se smatra prvim hotelom sa 7 zvijezdica na svijetu, smješten je na umjetnom otoku uz plažu Jumeirah, otok je s kopnom povezan mostom kojim mogu prolaziti i auta, oblik gradnje podsjeća na jedro.
Muzej Dubai - građen početkom 19. stoljeća smatra se najstarijom građevinom Dubaija, prvobitno je bio sjedište guvernera, a od 1971. je proglašen muzejem, zauzima prostor tvrđave Al-Fahidi u predjelu Dubai Creek, od mnogobrojnih zbirki izdvajamo onu sliku koja prezentira historiju Dubaija i sve faze njegove ekspanzije, zatim onu tradicionalnog oružja ovog područja, zbirku posvećenu moru i njegovom značaju u pustinjama te onu posvećenu historijskim brodovima koji su se koristili za transport i trgovinu
Palm Jumeirah - trenutno najveći umjetni otok na svijetu, građen je u obliku palme sa stabljikom i 17 listova, okružuju je otočići koji cijeloj građevini daju oblik kruga
Abu Dhabi - glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova u svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabia. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne četvrti grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od povijesti do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju u poslijepodnevnim satima uz zaustavljanje i kraći posjet novoj atrakciji Abu Dhabia – Ferrari Worldu.
Jeep safari - Zalazak sunca na crvenim dinama uz večeru u autentičnom ambijentu - u beduinskom kampu i orijentalne motive. Mogućnost jahanja na devama.
Trgovački centar Mall of the Emirates - najveći šoping centar na Bliskom Istoku, sadrži preko 350 trgovina, ali i mnogo drugih sadržaja kao što su razni tematski parkovi, restorani, kina i zimsko skijalište na zatvorenome - Ski Dubai.
Krstarenje brodom (Show Cruise) po zaljevu Dubaija s uključenom večerom.
Ski Dubai - čudesno zimsko skijalište na zatvorenome usred pustinje gdje se u ljetnim mjesecima može skijati i na vanjskoj temperatuti od 42 stupnja celzijusa, nalazi se unutar trgovačkog centra Mall of the Emirates, sadrži 5 staza različite veličine i težine s ukupnih 22.500 metara, snijeg i svjetlost su umjetni, a borovi lažni.
The World - arhipelag od 300-ak malih umjetnih otoka koji su građeni u obliku Zemlje, svaki otočić predstavlja jednu državu,  arhipelag se nalazi na udaljenosti od 4 km od obale i svi otočići su na prodaju, cijeli projekt još nije gotov, ali je u završnoj fazi.
8. DAN – DUBAI – SARAJEVO
Transfer do aerodroma u Dubai-u. Let za SARAJEVO FZ761 u 09.15h. Dolazak u Sarajevu 13.15h. KRAJ PROGRAMA.

CIJENA


HOTEL CIJENA PO OSOBI

IBIS Al Barsha 3*  

https://all.accor.com/hotel/6540/index.en.shtml

1359 KM

TRYP by WYNDHAM 4*

www.trypwyndhamdubai.com

1589 KM

WYNDHAM DUBAI MARINA 4*  

www.wyndhamdubaimarina.com

1889 KM

MOVENPICK JBR 5*  

https://www.movenpick.com/en/middle-east/uae/dubai/hotel-dubai-jumeirah-beach/overview/

2389 KM

SOFITEL JBR 5*

https://all.accor.com/hotel/6146/index.en.shtml

2799 KM

 

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu je uključeno:
- Povratna avio karta na relaciji SARAJEVO-DUBAI-SARAJEVO sa FLY DUBAI AIRLINES (prtljag do 20kg po osobi)
- Aerodromske takse
- 7 noćenja u hotelu sa 3*/4*/5* na bazi usluge noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi
- Transfer na relaciji aerodrom - hotel - aerodrom

U cijenu nije uključeno:
- Troškovi viziranja pasoša – 200 KM (potrebna jasna kopija pasoša – validnost minimalno 6 mjeseci od dana povratka)
- Tourism dirham (gradska taksa) plaća se na recepciji hotela (Hoteli 2* & 3* cca 3 USD po osobi po noći - Hoteli 4* cca 4-5 USD po osobi po noći - Hoteli 5* cca 6 USD po osobi po noći)
- Doplata za jednokrevetnu sobu 400 KM za hotel 4* ili 780 KM za hotel 5*
- Fakultativni izleti i ulaznice za muzeje
- Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 16 KM
- Negativan PCR test (potvrda mora biti na engleskom jeziku)
- Osiguranje od otkaza putovanja 35 KM za hotel 4*, 50 KM za hotel 5*

 

NAČIN PLAĆANJA
Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti kompletan iznos aranžmana. Uplate su nerefundabilne.

NAPOMENE:

  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (uplaćeno putem agencije ili individualno)
  • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
  • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji mogu biti otežani.
  • Agencija ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.

 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.