PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (petak, 29.12.2017.) SARAJEVO
Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u ranim večernjim satima. Vožnja u pravcu Zenice, Doboja.. sa usputnim pauzama prema potrebi grupe.
2.DAN (subota, 30.12.2017.) SHOPPING CENTAR - MILANO
Vožnja kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju i dolazak u Italiju, u tržni centar IL, smješten nedaleko od Milana. Jedan od najmodernijih shopping centara, otvoren 2016. godine ponuditi će vam raznolik izbor različitih marki i poznatih brendova. Slobodno vrijeme za shopping (cca 3h-4h). Sastanak grupe i polazak prema hotelu. Po dolasku u Milano prijava u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.
3.DAN (nedjelja, 31.12.2017.) MILANO PANORAMICA – SRETNA NOVA GODINA!
Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni obilazak grada u pratnji vodiča: grandiozni zamak Sforca, rezidencija milanskih vojvoda, Via Dante, Pjaca del Dumo gde je raskošna Milanska katedrala - najveća u Italiji poslije crkve sv. Petra u Rimu, čuvena Skala - najuglednija operska kuća u svijetu (1778.), otmjena Galerija Viktora Emanuela sa prvoklasnim restoranima i kafeterijama, trgovačke ulice sa prodavnicma artikala najpoznatijih italijanskih modnih brendova. Slobodno vrijeme u dogovoru s grupom. Povratak u hotel. Vrijeme za odmor i pripremu za najluđu noć. Zajednički odlazak na trg i doček Nove Godine. Sretna Nova godina. Povratak u hotel. Noćenje..
4.DAN (ponedjeljak, 01.12.2017.) MILANO-COMO-LUGANO- BIH
Doručak. Check out iz hotela. Slijedi fakultativni odlazak na izlet u Švicarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. Nastavak putovanja do elegantnog Koma, smještenog u divnom prirodnom ambijentu, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem vijeku bio je čuven po svojim vještim graditeljima i vajarima-dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i pronijeli po Evropi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od bijelog mermera. Slobodno vrijeme. Sastanak grupe i polazak prema BiH. Dolazak u BiH u podnevnim satima narednog dana.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 279 KM
(za rezervacije do 08.12.2017.)
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 315 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Prijevoz autobusom visoke turističke klase
*2 ND u 1/2 i 1/3 (dvokrevetnim i trokrevetnim sobama) u hotelu 3 ili 4* u Milanu (okolica)
*Kompletnu organizaciju putovanja uz pratioca putovanja
*Gratis posjeta IL shopping centru

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*Fakultativni izleti: obilazak Milana 15 €; Lugano i Como 30 €
*Putničko zdravstveno osiguranje 10 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 20 KM.
*Boravišna taksa 3-5 € po osobi i noći

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.