PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN (četvrtak, 30.12.2021.) SARAJEVO – ISTANBUL -  SULTANAHMET
Sastanak na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u cca 06.30h (Turkish Airlines). Slijedi čekiranje i pasoška kontrola te polijetanje za Istanbul koje je planirano u 08.30h. Planirano slijetanje u Istanbul u 12.30h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, slijedi grupni autobuski transfer prema hotelu. Check in u hotel. Slobodno vrijeme za odmor ili fakultativno šetnja do Sultanahmet trg gdje se nalazi Aja Sofija, Sultanahmetova džamija, Hipodrom, Topkapi palata... Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
2.DAN (petak, 31.12.2021.) MINIATURK – EYUP – PIERE LOTTI VIDIKOVAC – PANORAMA 1453
Doručak. Fakultativni izlet, posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Odlazimo do čuvene kafane Pierre Lotti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Slobodno vrijeme. U nastavku dana mogućnost za posjetu muzeju PANORAMA 1453 koji je posvećen bici za Istanbul. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Slobodno vrijeme. 
Slobodna večer za individualni doček ili fakultativno doček Nove godine u restoranu uz muziku. Prilika da uživate uz nezaboravan show program, plesače, večeru i neograničenu konzumaciju pića. Provod zagarantovan. Povratak u hotel i noćenje.
3.DAN (subota, 01.01.2022.) KRSTARENJE - GALATA MOST - ORTAKOY - TAKSIM
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativno izlet, oko 12h - krstarenje - prijevoz autobusom do luke gdje ćemo se ukrcati na brod te uživati u krstarenju Bosforom. Sa broda ćemo imati priliku vidjeti čuvenu Dolmabahce palatu, Bosforski most, azijski dio Istanbula i još mnogo toga... Jedinstvena prilika da doživite čari Istanbula iz druge perspektive. Po završetku putovanje nastavljamo do Ortakoya, gdje ćete vidjeti brojne stare renovirane drvene kuće sa mnoštvom ribljih restorana i kioska za "jela s' nogu". Predivan pogled se pruža na azijski dio. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje. Nakon obilaska, odlazimo na Taksim trg, centar zbivanja i noćnog života u Istanbulu. Šetnja najdužom i najpoznatijom shopping ulicom u Istanbulu, Istiklal ulicom gdje ćete naći mnoge poznate svjetske brendove i kupovati po sniženim cijenama. Na kraju ove ulice nalazi se čuvena Galata kula koja pruža nezaboravan pogled na Zlatni rog. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN (nedjelja, 02.01.2022.) BURSA
Doručak. Nakon doručka mogućnost za fakultativni odlazak u Bursu. Prelazak mosta koji spaja dva kontinenta i ulazak u Aziju. Vožnja azijskim dijelom Istanbula do novosagrađenog mosta preko Mramornog mora te autoputem do nekadašnje prijestonice Osmanskog carstva, grada Bursa. Slijedi razgled grada; Ulu džamija, koja je simbol grada, posjeta turbetu Osman gazi i njegovog sina Orhana, kao i neizostavno slobodno vrijeme za shopping i slobodne aktivnosti. Povratak prema Istanbulu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme.
5.DAN (ponedjeljak 03.01.2022.) SULEJMANIJA - KAPALI ČARŠIJA - SARAJEVO
Doručak. Check out iz hotela i ostavljanje stvari u luggage room. Slobodno vrijeme do polaska ili fakultativno posjeta džamiji Sulejmaniji, vrhunskom djelu osmanskog arhitekte Mimara Sinana. Džamija koja odiše mirom i grandioznošću izgrađena na jednom od brežuljaka Istanbula, odakle se pruža predivan pogled na Zlatni rog. Nakon toga odlazak do Kapali čaršije, gdje u najvećem zatvorenom bazaru na svijetu možete kupiti suvenire, i razne proizvode od kože i slično. Sastanak grupe ispred hotela u poslijepodnevnim satima, cca 15:30 h i autobuski transfer prema aerodromu. Po dolasku na aerodrom check in i pasoške kontrole te ukrcavanje na let. Planirano polijetanje za Sarajevo u 20.00h. Slijetanje u 19:50h po lokalnom vremenu.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA 729 KM
ZA NAREDNIH 5 REZERVACIJA!


REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 799 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines)
*Aerodromske takse 
*Smještaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama, hotel 4* - lokacija Laleli-Aksaray,Fatih...
*Autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu
*Troškovi organizacije i pratioca putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*Obavezno putničko zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi do 60god ukupno za sve dane boravka
*Uvećanje na kartično plaćanje
*Fakultativni izleti
*Doplata za jednokrevetnu sobu 200 KM 
*Karte javnog prijevoza plaćaju putnici 

Okvirne cijene fakultativnih izleta (cijene po osobi):
MINIATURK – PIERE LOTTI VIDIKOVAC - PANORAMA 1453 – EYUP
(prijevoz, vodič, 2 ulaznice) 35 eur
KRSTARENJE BOSFOROM – GALATA MOST - TAKSIM
(prijevoz, privatni brod, vodič ) 35 eur
TOPKAPI PALATA - AJA SOFIJA - PLAVA DŽAMIJA - SULEJMANIJA - KAPALI ČARŠIJA
(2 ulaznice, vodič) 35 eur
BURSA
(prijevoz autobusom) 40 eur
DOČEK NOVE GODINE
(show, večera, neograničena konzumacija pića) 80 eur

Napomena: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO IZMJENE FAKULTATIVNIH IZLETA.

U Tursku je moguće ući sa potvrdom o vakcinaciji (dvije doze), potvrdom o prebolovanom COVIDu u posljednjih 6 mjeseci, brzim antigenim testom (20 KM). Djeci do 12 godina nije potreban test.

 

 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.