PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (četvrtak, 19.10.2017.) SARAJEVO – ISTANBUL
Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje aviona za Istanbul. Let u trajanjcu cca 100min. Po dolasku pasoška kontrola, preuzimanje kofera, te transfer prema hotelu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Mogućnost za organizovanja fakultativnog izleta – Krstarenje Bosforom. Krstarenje u trajanju cca 2h privatnom brodicom, gdje ćete uživati u najljepšem pogledu na jedini grad koji se nalazi na dva kontinenta. Prilika da vidite znamenitosti poput: džamije Sulejmanija, Galata tornja, Dolmabahče dvorca, mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu, i još mnogo toga. Po završetku krstarenja u pratnji vodiča lagana šetnja kvartom Sultanahmet, gdje ćemo vidjeti: Kapaličaršiju, Hipodrom, Plavu džamiju, Aya Sofiju i Topkapi (bez ulaznica). Slobodno vrijeme. Noćenje.
2.DAN (petak, 20.10.2017.) VIDIKOVAC ČAMLIDŽA – MUZEJ PANORAMA 1453 –MINIATURK – EYUP
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i kumpir. Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke.. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Po završetku, u dogovoru sa grupom mogućnost odlaska u kvart Eyup – gdje se nalazi poznata džamija Eyuba Al-Ansarija. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN (subota, 21.10.2017.) PRINČEVSKA OSTRVA – TRG TAKSIM – MUZEJ MADAME TUSSAUDS
Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Prinčevskim ostrvima – gdje ćemo se vratiti u prošlost i krenuti putevima stare slave. Vožnja brodicom na redovnoj liniji u trajanju cca 1h 15min. Po dolasku mogućnost za vožnju fijakerima ili biciklima, jedinstvena prilika da uživajte u turskoj kuhinji i ljepoti koju Vam pružaju Prinčevska ostrva. Povratak u podnevnim satima cca 14:30h. U povratku mogućnost za fakultativnu posjetu trgu Taksim, koje je najpoznatije šetalište u gradu, gdje se nalaze mnoge radnje poznatih svjetskih brendova. Posjeta novootvorenom muzeju voštanih figura Madame Tussauds – gdje ćete vidjeti poznate ličnosti poput: Ataturka, Sultana Mehmeda Fatiha, Madone, Michaela Jacksona, Einsteina, Steva Jobsa, Nadala, Arde Turana, Bolta i dr. slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti i shopping. Povratak u hotel metroom. Noćenje.
4.DAN (nedjelja, 22.10.2017.) TOPKAPI DVORAC – ISTANBUL - ODREDIŠTE
Doručak. Odjava iz hotela do 12h. Mogućnost za fakultativnu posjetu Topkapi dvorcu - gdje su bili smješteni Sultani Osmanskog carstva, državna administracija i Harem. To je idealnu priliku da obiđete kompleks gdje su sultani držali preko 300 konkubina. U palati se sada čuvaju dragocjenosti, eksponati kao što su pozlaćeno prijestolje, ogrtač poslanika Muhammeda a.s., kao i mnogi drugi predmeti doneseni iz država i pokrajina pod Osmanskom imperijom. Slobodno vrijeme. Noćenje. U popodnevnim satima transfer prema aerodromu. Po dolasku na aerodromu, chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje za Sarajevo. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA 375 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Avio prijevoz na relaciji Sarajevo-Istanbul-Sarajevo;
*Transfer aerodrom-hotel-aerodrom u Istanbulu;
*Smještaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe);
*Vodičku službu i cjelokupnu organizaciju putovanja;

U cijenu programa nije uključeno:
*Aerodromske takse u iznosu 175 KM;
*Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po osobi dnevno – do 60 god starosti);
*Fakultativni izleti i ulaznice

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.