PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (petak, 27.04.2018.) – SARAJEVO – ZENICA – MAGLAJ – DOBOJ
Satanak grupe i polazak ispred muzeja u popodnevnim satima (cca 15:00h). Vožnja kroz BiH, Hrvatsku, Italiju sa pauzama prema potrebi grupe.
2.DAN (subota, 28.04.2018.) RIM
Po dolasku u Rim smještaj u hotel. Kraći odmor. U predvečernjim satima mogućnost za kraći obilazak grada i upoznavanje sa lokalnim običajima te načinima transporta. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3.DAN (nedjelja, 29.04.2018.) RIM LOKO TOUR - VATIKANSKI MUZEJI
Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak Rima u pratnji vodiča sa stručnim objašnjenjima (bus/walk tour): Piazza Venezia, spomenik Vittoru Emanuele II, Colosseum, Circus Maximus, rijeka Tibar, odlazak do trga Sv. Petra odakle se pruža pogled na i sjedište Vatikana, odlazak do fontane di Trevi, Via del Corso, Piazza Espagna i mnogih drugih... ne propustite mogućnost fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, Pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN (ponedjeljak, 30.04.2018.) RIM / TIVOLI
Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak Tivolija – gradića koji se nalazi nedaleko od Rima sa posjetom Vili d’Este građevinom koji je pod zaštitom UNESCO-a, a svojom impozantnošću plijeni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od značajnih porodica renesansnog Rima. Povratak u hotel. Noćenje.
5. i 6.DAN (utorak/srijeda, 1 MAJ /02.05.2018.) RIM / SARAJEVO
Doručak. Check out iz hotela. Slobodno vrijeme. Vožnja prema BIH uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište u podnevnim satima. Kraj programa.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA 329 KM za rezervacije do 28.02.2018

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 379 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*prijevoz autobusom visoke turističke klase
*smještaj u hotelu 3* u Rimu (širi centar ) u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom
*troškovi organizacije putovanja i pratioca

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*putno zdravstveno osiguranje 12 KM po osobi
*fakultativni izleti:
*lokalna turistička taksa (3-6 eura po danu)
*ulaznice u muzeje
*provizija na kartično plaćanje

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.