PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (petak, 27.04.2018.) SARAJEVO
Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u večernjim satima. Vožnja u pravcu Zenice, Doboja.. sa usputnim pauzama prema potrebi grupe.
2.DAN (subota, 28.04.2018.) BUDIMPEŠTA - PRAG
Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima. Kraći razgled grada (Trg heroja, Parlament, Citadela, Gelert, Budim, Katedrala Sv. Matyasa, Kraljevski dvorac, Ribarska kula...). Nastavak putovanja u 12,00 sati, pored Gyora, Bratislave i Brna do Praga. Dnevna vožnja sa usputnim pauzama za odmor. Dolazak u Prag planiran je oko 18,00 sati. Smještaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.
3.DAN (nedjelja, 29.04.2018.) PRAG
Doručak Fakultativno panoramski razgled grada: Hradčani, novi i stari kraljevski dvorac, katedrala Sv. Vita. Staro mjsto, Karlov most, Staromjestski trg, Vaclavsi trg. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Fakultativno: vožnja Vltavom: razgledanje Praga sa rijeke. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN (ponedjeljak, 30.04.2018.) DREZDEN
Fakultativno cjelodnevni izlet u DREZDEN (150 km). Smješten na obali rijeke Elbe (čija je dolina stavljena na listu svjetske baštine UNESCO-a 2004.), glavni grad Saksonije, često nazivan Firencom na Elbi zbog baroknog naslijeđa: Opera Zemper, palata Cvinger (u okviru koje se nalazi 5 muzeja), Frauenkirhe... Staro gradsko jezgro je u potpunosti uništeno za vrijeme bombardovanja u februaru 1945., a u poslijeratnom periodu najznačajnije građevine su ponovo izgrađene po uzoru na originalne. Do ponovnog ujedinjenja Njemačke, bio je jedan od najvažnijih istočnonjemačkih gradova. Povratak u Prag. Fakultativno večera u jednoj od najpoznatijih praških pivnica sa muzikom. Noćenje.
5.DAN (utorak, 1 MAJ 2018.) BEČ
Doručak. Polazak za Beč. Vožnja sa usputnim pauzama za odmor. Dolazak u Beč u poslijepodnevnim satima. Pješački razgled grada: Ring, Opera, Parlament, dvorac Hofburg, katedrala sv. Stefana, Hunderdwaserhaus.... U poslijepodnevnim satima polazak prema BiH.
6.DAN (srijeda, 02.05.2018.) SARAJEVO
Vožnja sa usputnim pauzama. Dolazak u Sarajevo, planiran je u jutarnjim satima.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA 279 KM   za rezervacije do 28.02.2018.
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 319 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*prijevoz autobusom visoke turističke klase
*3 noćenja sa doručkom u Pragu u 1/2 i 1/3 sobama
*GRATIS obilazak Beča i Budimpešte
*pratilac putovanja
*troškovi organizacije putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*fakultativni izleti
- Obilazak Praga 15 eur
- Krstarenje Vltavom 15 eur
- Drezden 30 eur
Paket cijena izleta ( 50 eur )
*putno i zdravstveno osiguranje
*provizija na kartično plaćanje

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.