PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN (29.12.2017. – PETAK) Sarajevo, Zenica, Doboj, Banja Luka (ili Tuzla)
Polazak sa dogovorenog mjesta u predvečernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe.
2. DAN (30.12.2017. – SUBOTA) RIM
Ulazak u regiju Lacio i dolazak u vječni grad Rim u podnevnim satima. Smještaj u hotel, a nakon kraćeg odmora slijedi popodnevni fakultativni obilazak prijestolnice Italije: mješavinu legendi, istorije, tradicije i religije započinjete Bazilikom svete Marije, a potom ulazite u crkvu svetog Petra u lancima sa famoznom Mikelanđelovom skulpturom Mojsija. Osjetite antički duh grada pokraj najpoznatijeg amfiteatra svijeta - Koloseuma, Konstantinovog slavoluka, Rimskog foruma kao središta društvenog zivota antičkog Rima, zatim carskih Foruma sa Trajanovim stubom, Kapitolskim brdom i istoimenim trgom, kao i monumentalnog zdanja Vitoriano na Trgu Venecija. Slobodno vrijeme provedite šetajući šoping ulicom Via del Korso ili osjetite noćnu draž svjetski poznate Fontane di Trevi, živu atmosferu Španskog trga ili uživajte u brojnim romantičnim kafanicama Rima. Noćenje.
3. DAN (31.12.2017. - NEDELJA) RIM – VATIKAN
Doručak. Nakon doručka ne propustite mogućnost fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, Pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umjetnika Berninija. Prošetajte do najpoznatije papske tvrđave, Kastel San Anđela gdje vijugavi Tibar i brojni mostovi kreiraju jedinstven doživljaj grada. Za kraj ne propustite najočuvaniji rimski hram Panteon kao i boemska atmosfera Trga Navona sa fontanom Četiri Rijeke. Popodnevni dio predviđen je za individualne aktivnosti, a veče za pripremu i veličanstven doček Nove godine na rimskim trgovima i ulicama gdje se kreira nevjerovatna atmosfera do kasno u noć. Noćenje.
4. DAN (01.01.2018. - PONEDELJAK) RIM – TIVOLI
Doručak. Izaberite slobodno vrijeme u Rimu ili prijepodnevni fakultativni izlet do predivnog gradića Tivoli nedaleko od Rima sa posjetom Vili d’Este objektom koji je pod zaštitom UNESCO-a a plijeni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od najmoćnijih porodica renesansnog Rima. Nakon povratka u Rim, popodnevni dio predviđen je za individualne aktivnosti. Noćenje.
5. DAN (02.01.2018. – UTORAK) RIM
Doručak. Nakon doručka slijedi napuštanje hotela i slobodno vrijeme za završni doživljaj grada i posjetu boemskom kvartu Trastevere. U predvečernjim satima izaberite tipičnu rimsku večeru u autentičnim restoranima. U večernjim satima slijedi putovanje kroz Italiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku.
6. DAN (03.01.2018. – SRIJEDA) Hrvatska, BiH
Nastavak vožnje prema BiH. Usputna zadržavanja radi odmora grupe. Dolazak na odredište u predvečernjim satima.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA 445 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV - VIDEO...)
*3 noćenja sa doručkom u Rimu, u hotelu sa 3/4* (sobe 1/2, 1/3 ) HOLIDAY INN Roma Aurelia 4* ili slican...
*troškovi organizacije i vodička služba

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje, diskoteke...
*Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 14KM.
*Doplatu za jednokrevetnu sobu 220 KM
*Gradska taxa, plaća se na recepciji prilikom check in-a (od 4 do 6 EUR-a po osobi po danu)
*Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata) – u zavisnosti od raspoloživosti.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.