PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN (petak, 29.12.2017.) SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ – ZAGREB – BRATISLAVA
Polazak sa odredišta u predvečernjim satima. Noćna vožnja prema Slovačkoj sa usputnim pauzama po potrebi grupe.
2. DAN (subota, 30.12.2017.), BRATISLAVA – PRAG
Dolazak u Bratislavu u jutarnjim satima. Po dolasku u Bratislavu kraće razgledanje starog grada: katedrala sv. Martina, Mihaelov toranj, Hlavne Namestie, Stara vijećnica, Hviezdoslavove namestie, Slovačko narodno pozorište i najpoznatije skulpture – manekeni Bratislave: Napoleonov vojnik, Čumil... Nakon razgledanja nastavak vožnje prema Pragu. Po dolasku u Prag smještaj u hotel. Slijedi zajednički odlazak u centar grada (gradskim prijevozom). Slobodno vrijeme za upoznavanje sa gradom. Povratak u hotel. Noćenje.
3. DAN (nedjelja, 31.12.2017.), PRAG – DRESDEN – PRAG (SRETNA NOVA GODINA!!)
Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak u Dresden-glavni grad istočnonjemačke pokrajine Saska. Razgledanje grada u pratnji vodiča: ZWINGER, KATEDRALA, BRUHLSKA TERASA, SEMPER OPERA. Slobodno vrijeme za samostalno razgledanje grada i shopping (Dresden je poznat i kao jedna od najpovoljnijih opcija za shopping u Njemačkoj). U predvečernjim satima povratak za Prag. Povratak u hotel. Uvečer priprema za doček Nove godine na nekom od trgova u Pragu gdje se kreira nevjerovatna atmosfera do kasno u noć ili u diskoteci! SRETNA NOVA GODINA! Povratak u hotel. Noćenje.
4. DAN (ponedjeljak, 01.01.2018.) PRAG
Kasni doručak. U podnevnim satima slijedi fakultativni obilazak Praga u pratnji vodiča koji započinjemo na HRADČANIMA obilaskom predsjedničke palate i katedrale. Razgledanje nastavljamo spuštanjem s Hradčana, Malom Stranom, jednom od 5 historijskih kvartova grada: Crkva Sv.Nikola, muzička akademija, Karlov most... Slobodno vrijeme. Nastavak razgledanja grada: Narodno pozorište i ulica, Akademija nauka, Starogradski trg, Vijećnica. Slobodno vrijeme u centru grada. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost fakultativnog odlaska na krstarenje rijekom Vltavom.. Povratak u hotel. Noćenje.
5. DAN (utorak/srijeda 02./03.01.2018.) PRAG – BEČ - BIH
Doručak. Slijedi napuštanje hotela i vožnja do Beča. Po dolasku u Beč odlazimo do dvorca Schobrunn, a zatim obilazak nastavljamo: Karlsplatz i Karlskirche, zgrada Musikverain u kojoj se održava čuveni bečki novogodišnji koncert, Naturhistoriches Museum, Kunsthistoriches Museum, Museum Quarter... Slijedi šetnja kroz prvi bečki becirk – Kertner ulica, Stefanov trg i katedrala sv. Stefana. Slobodno vrijeme u centru grada za šetnju i individualno razgledanje grada. U poslijepodnevnim satima slijedi nastavak putovanja prema BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe.
BiH Dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 325 KM
(za rezervacije do 15.10.)
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 355 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu je uključeno:
*prijevoz autobusom visoke turističke klase
*3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* (Elio Garni, ili sličan) u Pragu,
*troškovi organizacije i pratioca putovanja

U cijenu nije uključeno:
*fakultativni izleti
- Prag 15 EUR
- Dresden 20 EUR
- krstarenje Vltavom + večera 25 EUR
- Beč 15 KM (bez ulaznica u objekte, obavezan izlet)
- Bratislava 10 KM (bez ulaznica, obavezan izlet)
*putničko zdravstveno osiguranje 12 KM
*doplata za posebno sjedište u autobusu 40 KM (sjedišta iza suvozača, sjedište iza 2. vrata)
*doplata za jednokrevetnu sobu 120 KM

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.