PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN (30.12.2017.Subota) BiH
Polazak  u 18.00h iz Sarajeva sa parkinga ispred Zemaljskog muzeja. Noćna vožnja prema Njemačkoj, preko Hrvatske,Slovenije i Austrije, sa kraćim usputnim pauzama po potrebi grupe.
2. DAN (31.12.2017. Nedelja) SLOVENIJA - AUSTRIJA - MINHEN
Iz Slovenije ulazimo u Austriju kroz tunel “Karavanke” i krećemo prema Njemačkoj. Vožnja pored Salzburga prema Minhenu. U prijepodnevnim satima stižemo u glavni grad Bavarske. Fakultativno razgledanje i upoznavanje grada: Centralni trg Marineplatz sa starom i novom zgradom opštine i čuvenim Glokenšpilom (zvona), Kraljev trg, poznati Ludvigov put, kraj koga su i Bavarska državna biblioteka, Ludvig - Maksimilijanov univerzitet, Olimpijsko selo...slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nakon slobodnog vremena pripreme za novogodišnju noć. Mogućnost fakultativnog odlaska na doček Nove godine. Noćenje.
3. DAN (01.01.2018. Ponedeljak) MINHEN  
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti... (preporuka: pinakoteke, muzej BMW, Olimpijsko selo...individualna kupovina ulaznica). Mogućnost fakultativnog odlaska u neku od pivnica za reprizu Nove godine. Noćenje.
4.DAN (02.01.2018.Utorak)  MINHEN – dvorac LINDERHOF – OBERAMERGAU – dvorac NOJŠVANŠTAJN
Doručak. Fakultativni obilazak dvorca Linderhof, Nojšvanštajn i gradića Oberamergau – cca 250 km. Vožnja do dvorca Linderhof (oko 100 km) palate bavarskog kralja Ludviga II (druga polovina XIX vijeka). To je jedini dvorac koji je završen za života kralja Ludviga II. Odlazak do obližnjeg prelijepog mjesta Oberamergau, sa oslikanim fasadama kuća, poznatog po tradicionalnoj manifestaciji Hristovog stradanja na putu na Golgotu, koja se održava od 17. vijeka, uz učešće preko hiljadu mještana. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do bajkovitog dvorca Nojšvanštajn koji je kralj Ludvig II podigao na litici iznad klisure u Bavarskim Alpima kod mjesta Fusen, blizu granice sa Austrijom. Nojšvanštajn je poslužio Voltu Dizniju kao inspiracija za dobro poznati dvorac iz bajke u njegovim crtanim filmovima. Povratak u Minhen. Noćenje.
5. DAN (03.01.2018. Srijeda) MINHEN - dvorac HERENKIMZE - SALZBURG
Doručak. Polazak prema gradiću Prien i najvećem bavarskom jezeru Kimze. Po dolasku, fakultativna vožnja “Bavarskim morem” (oko 20 minuta) do ostrvca na kome je dvorac Herenkimze. Posjeta dvorcu, koji je izgradio bavarski kralj Ludvig II, u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim ukrasima od zlata, srebra, skupog porcelana i mermera, po uzoru na Versaj. Dvorac nikada nije dovršen a kralj je u njemu boravio samo devet dana. Poslije obilaska dvorca i muzeja Ludviga II, povratak brodom u Prien. Nastavak putovanja za Salcburg na reci Salcah, u blizini njemačko – austrijske granice. Ovaj prelijepi grad na obroncima Alpa nazivaju i „Vratima Alpa“. Salzburg je dio svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a uredili su, znatnim dijelom, čuveni italijanski arhitekti Skamoci i Solari u drugoj polovini 16. vijeka. Obilazak centra grada: Mozzartova rodna kuća, dvorac Mirabel, Stari trg, Mozzartov trg, katedrala sv. Ruperta, manastir sv. Petra, tvrđava Hoensalcburg… Slobodno vrijeme. Polazak za Sarajevo. Noćna vožnja kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku
6. DAN (04.01.2017. četvrtak) BiH
… sa dolaskom na mjesto polaska u kasnim poslijepodnevnim časovima.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA 395 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Prijevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, WC, TV, VIDEO, na navedenim relacijama.
*Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
*3 noćenja bez doručka u hotelu Ibis Budget Hotel Muenchen City Olympiapark (sobe ½)

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*Doplata za 1/1 sobu 130 KM po osobi.
*Putničko zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljaga 12KM.
*Fakultativni izlet “Dvorci Bavarske” 55 € po osobi (plaćanje u agenciji).
*Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje i diskoteke.

FAKULTATIVNI IZLETI:
Izlet “Dvorci Bavarske” sa posjetom dvorcima Herenkimze, Linderhof i Nojšvanštajn, kao i gradića Oberamergau. Cijena paketa: 55 €. U cijenu je uključeno: prijevoz autobusom, brodom na jezeru Himze, rezervacije, ulaznice i usluge vodiča.

Minimum za realizaciju izleta je 30 ljudi.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.