PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN (petak, 29.12.2017.) SARAJEVO – ZENICA – BOSANSKI BROD – ZAGREB
Okupljanje putnika na Autobuskoj stanici u Sarajevu u 08.00h. Polazak autobusa u 08.30h. Putovanje preko Zenice, Doboja, Bosanskog Broda, Zagreba i Ljubljane prema Minhenu. Noćna vožnja.
2. DAN (subota, 30.12.2017.) MINHEN – BERLIN
Dolazak u Berlin u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora iskoristite jedinstvenu priliku da fakultativno upoznate jedan od najvećih i najgrandioznijih gradova Evrope! Uz svesrdnu pomoć iskusnih vodiča osjetite jedinstvenu atmosferu kojom ovaj grad obiluje, te posjetite mnogobrojne građevine i dijelove Berlina kao što su: Brandeburška kapija, Reichstag, Siegessaule, Televizijski toranj, Checkpoint Charlie, Alexsandarplatz, Potsdamer platz. Naravno očekuje nas i mnogo zanimljivih priča o ovom gradu, poznatom Berlinskom zidu, odnosu između istoka i zapada koji se ovdje gradio, te historiji Berlina. A u toku obilaska, ako nam se sreća osmjehne, možda i vidimo poznatu Berlinsku maskotu Berliner Bar, tj. poznati Berlinški medvjed, koji je mezimac svih stanovnika Berlina. Povratak u hotel. Navečer odlazak u neki od brojnih klubova po kojima je grad poznat. Noćenje.
3. DAN (nedjelja, 31.12.2017.), BERLIN
Doručak. Dan predviđen za individualni obilazak ili fakultativni izlet u Potsdam. Poslije podne slijedi fakultativno krstarenje rijekom Spree. Možda i najugodniji i najopušteniji način da se upoznate sa Berlinom jeste vožnja brodom po rijeci Spree koja protiče i vijuga kroz sami centar ovoga grada. Inače Berlin se nalazi u njenom donjem djelu jer se u zapadnom dijelu grada ulijeva u rijeku Havel. U toku krstarenja uživat će te u prelijepom pogledu na grad i znamenitostima u samom centru. Zajednički odlazak na doček Nove godine na gradskim trgovima ili u nekom od brojnih klubova. Povratak u hotel. Noćenje.
4. DAN (ponedjeljak, 01.01.2018.) BERLIN – TROPSKO OSTRVO – BERLIN
Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili cjelodnevni fakultativni izlet do obližnjeg „Tropskog ostrva“, jedinstvenog u Evropi, usred, snijegom i ledom okovane Centralne Evrope, iskoristite prvi dan Nove godine da se kupate na „pravom“ tropskom ostrvu u kojem je temperatura vazduha konstantno 26°C, a temperatura vode između 28° i 31°C! Povratak u hotel. Odlazak na reprizu Nove godine. Noćenje.
5. DAN (utorak, 02.01.2018.) BERLIN - BiH
Nakon doručka slijedi check out iz hotela i slobodan dan za individualne aktivnosti. Povratak prema BiH u večernjim satima uz usputne pauze po potrebi grupe.
6. DAN (srijeda, 03.01.2018.) BiH
Dolazak na odredište u podnevnim/večernjim satima.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 439 KM
(za rezervacije do 01.11.2017.)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 469 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana je uključeno:
*Prijevoz autobusom visoke turističke klase
*3 noćenja sa doručkom u 1/2 sobi u hotelu 4* Michels Apart Hotel Berlin u Berlinu ili sl.
*troškovi organizacije i pratioca putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*Fakultativni izleti,
*PZ osiguranje 12 KM,
*Doplata za dodatno sjedište u autobusu 100 KM,
*Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50 KM/sjedište,
*Eventualnu boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela na licu mjesta,
*Doplata za jednokrevetnu sobu 180 KM.
Popusti: Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 50 KM.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.