PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (četvrtak, 28.12.2017.) BIH – SRBIJA - MAKEDONIJA
Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u popodnevnim satima cca 15:00h. Vožnja kroz Srbiju i Makedoniju uz usputna stajanja prema potrebi grupe.
2.DAN (petak, 29.12.2017.) ATINA
Dolazak u Atinu u prijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Odlazak do centra grada u pratnji vodiča (stručna objašnjenja u vezi sa transportom i načinima komunikacije uz posjetu centralnom dijelu grada). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3.DAN (subota, 30.12.2017.) ATINA LOKO - AKROPOLJ
Doručak. U prijepodnevnim satima panoramsko razgledanje grada: Trg Omonija, Trg Sintagma, Akademija nauka, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, Predsednička palata sa evzonima u tradicionalnoj uniformi, Olimpijski stadion, Zevsov hram, Hadrijanova kapija. Mogućnost za fakultativnu posjetu Akropolju i njegovim hramovima i ostalim građevinama građenim u periklovoj epohi (Partenon, Erehtejon, Propileji, hram Nike Aptoros, Odeon). U večernjim satima mogućnost za fakultativno grčko veče u taverni na Plaki. Uživanje u grčkim specijalitetima i grčkoj muzici do kasnih večernjih sati. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN (nedjelja, 31.12.2017.) ATINA - ARGOLIDA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na Argolidu: Vožnja Atikom do Korintskog kanala. Obilazak kanala. Nastavak putovanja prema Epidaurusu. Obilazak najstarije banje u Evropi i najznačajnijeg antičkog pozorišta sa neobjašnjivom akustikom. Posjeta keramičkoj radionici u kojoj se prave kopije antičkih grčkih vaza. Putovanje Argolidom sa panoramskim obilaskom Nafpliona do Mikene. Obilazak Mikenskog grada (Lavlja kapija, ostaci kraljevske palate sa megaronom, hram Atine, kraljevski krug grobova, Egistova grobnica). Povratak u Atinu. U kasnim večernjim satima ODLAZAK U CENTRALNI DIO GRADA NA PROSLAVU I DOČEK 2018.GODINE! Povratak u hotel. Noćenje.
5.DAN (ponedjeljak, 01.01.2018.) MAKEDONIJA – SRBIJA -BIH
Doručak. Check out iz hotela. Polazak za Sarajevo u jutarnjim satima. Putovanje kroz Makedoniju i Srbiju. Noćna vožnja.
6.DAN (utorak, 02.01.2018.) SARAJEVO
Dolazak u Sarajevo u prijepodnevnim satima.

CIJENA

CIJENA PROGRAMA 335 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*prijevoz modernim turističkim autobusima
*smještaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama u Atini (gradska zona);
*troškovi organizacije i vodiča

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena u toku putovanja: Atina obilazak bus i vodič 15 EUR, Grčko večer 30 EUR, Akropolj 20 EUR; Izlet u Argolidu 45 EUR);
*Putničko zdravstveno osiguranje (2 KM po danu/osobi do 60god.)

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.