PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (petak, 29.12.2017.) – SARAJEVO - DUBROVNIK - MALTA (tehničko slijeanje) – SICILIJA (CATANIA)
Sastanak grupe ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Transfer do aerodroma u Dubrovniku. Check in i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Kataniu (vrijeme polijetanja biće objavljeno 7 dana prije leta). Tehničko slijetanje na Maltu (cca 1h zadrzavanje zbog iskrcaja dijela grupe na Malti). Nastavak leta prema Sicliji. Dolazak na aerodrom u Kataniji. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do hotela, smještaj. Slobodno vrijeme za odlazak do grada i uživanje u znamenitostima Via Etnea – pješačke zone grada Katanije. Noćenje.
2.DAN (subota, 30.12.2017.) KATANIA – TAORMINA – SAVOCA
Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlet Taormina & Savoka. Izlet započinjemo obilaskom jednog od najljepših sela Italije - Savoka. Selo je popularnost steklo i zbog legendarnog filma “Kum”. Na ulazu u katedralu Sv. Lucije se snimala poznata scena vjenčanja, a nakon obilaska sela imaćete kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Izlet nastavljamo odlaskom u Taorminu - najveća turistička atrakcija Sicilije, smještena u podnožju planine Tauro. Razgledanje Taormine i šetnja njenim istorijskim centrom, koji će Vas oduševiti. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi organizovano razgledanje Katanije sa vodičem, pješačka tura. Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz historiju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo (Katedralni trg) sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata, teatar Belini, brojne barokne palate... smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i šetnju: Castello Ursino, uživajte u atmosferi Piazza Stesicorus ili u šopingu u Via Etnea. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3.DAN (nedjelja, 31.12.2017.) KATANIA – ETNA
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Etnu - najviši evropski vulkan. Poludnevni izlet, odlazak do panoramske tačke na 1800 metara odakle se pruža nezaboravan pogled na Crateri Silvestri (krater Sivestri). Reljef poput mjesečeve površine, ohlađena lava i vulkanski pepeo sastavni su dio jedinstvene atmosfere na Etni. Povrtak u Kataniu. Navečer individualni odlazak u neki od brojnih restorana ili u pub-ova na doček Nove godine. SRETNA VAM 2018. Noćenje.
4.DAN (ponedjeljak, 01.01.2018.) KATANIA – SIRAKUZA - NOTO
Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlezlet Sirakuza i Noto. Ovaj jedinstveni izlet započinjemo istraživanjem grada veoma bogate istorije, kulture i tradicije koja datira još iz doba kada je njenim ulicama prolazio čuveni Arhimed. U Sirakuzi Vas očekuju, lavirint uličica oko elegantnog Piazza Archimede (Arhimedovog trga), Tempio di Apollo (Apolonov hram) kao i trg Katedrala, možda i najljepši trg u Italiji, sa fasadom iz XVIII veka. Slobodno vrijeme upotpunite šetnjom po ostrvu Ortigia. Izlet nastavljamo posjetom šarmantnom gradiću Noto, još jedno mjesto na Siciliji koje je uvršteno u 100 najljepših mjesta na svijetu. Obilazak Nota. Povratak u Kataniju. Slobodno vrijeme. Noćenje.
5.DAN (utorak, 02.01.2018.) - CATANIA – MALTA(tehničko slijetanje) - DUBROVNIK - SARAJEVO
Doručak. Polazak na aerodrom u dogovoreno vrijeme. Check in, pasoske I carinske kontorle. Polijetanje za Dubrovnik. Tehničko slijetanje na Maltu. Nastavak leta prema Dubrovniku. Transfer autobusom do Sarajeva.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 799 KM
(za rezervacije do 11.11.2017.)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 999 KM

DODATNE INFORMACIJE

Cijena aranžmana uključuje:
*Transfer autobusom Sarajevo – Dubrovnik - Sarajevo
*Charter let na relaciji Dubrovnik – Malta - Katania – Malta - Dubrovnik,
*4 noćenja sa doručkom u hotelu Best Western Mediterraneo 3*+ u 1/2 sobama
*Transfer autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma.
*troškovi organizacije i pratioca putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:
*Aerodromske takse 195 KM (plaćaju se u agenciji)
*Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje
*Eventualnu doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – 280 KM,
*LOKALNA TURISTIČKA TAXA – (plaća se po osobi po noćenju u gotovini na recepciji hotela).
*Putničko zdravstveno osiguranje 10 KM.

POPUSTI:
*Popust za djecu od 2 do 12 godina – 30 % na kompletnu cijenu aranžmana u slučaju da su smješteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomoćnim ležajevima.
*Popust za treću osobu na pomoćnom krevetu u 1/3 (trokrevetnoj sobi) – 10% na cijenu aranžmana.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.