PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (četvrtak, 23.11.2017.) SARAJEVO
Polazak iz Mostara, Sarajeva, Zenice, Doboja i Maglaja u ranim večernjim satima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama prema potrebi grupe.
2.DAN (petak, 24.11.2017.) MILANO PANORAMICA
Vožnja kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju i dolazak na naše prvo odredište, Milano. Po dolasku u Milano slijedi fakultativni obilazak grada: grandiozni zamak Sforca, rezidencija milanskih vojvoda, Via Dante, Pjaca del Dumo gde je raskošna Milanska katedrala - najveća u Italiji poslije crkve sv. Petra u Rimu, čuvena Skala - najuglednija operska kuća u svijetu (1778.), otmjena Galerija Viktora Emanuela sa prvoklasnim restoranima i kafeterijama, trgovačke ulice sa prodavnicma artikala najpoznatijih italijanskih modnih brendova. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje..
3.DAN (subota, 25.11.2017.) MILANO-COMO-LUGANO-MILANO
Doručak. Slijedi fakultativni odlazak na izlet u Švicarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. Nastavak putovanja do elegantnog Koma, smještenog u divnom prirodnom ambijentu, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem vijeku bio je čuven po svojim vještim graditeljima i vajarima-dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i pronijeli po Evropi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. vijeka Komo je renomirano ljetovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posjedu poznatih umjetnika i javnih ličnosti iz cijelog svijeta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od bijelog mermera (14-18. vijek). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN (nedjelja, 26.11.2017.) MILANO – PALMANOVA
Doručak. Check out iz hotela. Polazak prema outlet-u Palmanova.U Palmanovi vas očekuje više od 90 dućana poznatih svjetskih brendova poput Adidasa, Calvin Kleina, Calzedonie, Kappe, Pume i mnogih drugih. Slobodno vrijeme za shopping. Natavak putovanja prema Bosni i Hercegovini.
5.DAN (ponedjeljak, 27.11.2017.) SARAJEVO
Dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 269 KM
(za rezervacije do 01.11.2017.)

DODATNE INFORMACIJE

Cijena programa uključuje:
*Prijevoz autobusom visoke turističke klase
*2 ND u 1/2 i 1/3 (dvokrevetnim i trokrevetnim sobama) u hotelu Studios 4* u okolici Milana
*Kompletnu organizaciju putovanja uz pratioca putovanja

Cijena programa ne uključuje:
*Fakultativni izleti: obilazak Milana 15 €; Lugano i Como 20 €
*Putničko zdravstveno osiguranje 10 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 20 KM.
*Boravišna taksa 3 € po osobi i danu (obavezna doplata u agenciji )

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.