PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN (četvrtak, 23.11.2017.) BiH – MAĐARSKA - SLOVAČKA
Okupljanje putnika na dolaznim peronima Autobuske stanice u Sarajevu. Polazak iz Sarajeva u večernjim satima i vožnja preko Mađarske i Slovačke prema Krakowu. Noćna vožnja.
2. DAN (petak, 24.11.2017.) KRAKOW
Dolazak u Krakow u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi polazak na fakultativno razgledanje grada: Brdo Vavel sa srednjovjekovnim kraljevskim dvorcem i katedralom, Barbakan, ostatke starih gradskih zidina (cvijetna vrata), Jagielonski univerzitet. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.
3. DAN (subota, 25.11.2017.) AUŠVIC
Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak u Aušvic, koncentracioni logor iz ll Svjetskog rata koji se nalazi na UNESCO listi zaštićene svjetske baštine. Obilazak i drugog dijela koncentracionog logora Birkenau u kojem je sniman film „Šindlerova lista“. U poslijepodnevnim satima povratak u Krakow. Slobodno vrijeme. Noćenje
4. DAN (nedjelja, 26.11.2017.) WIELIZCKA
Nakon doručka check out iz hotela. Fakultativni obilazak rudnika soli Wielizcka (Velićka) koji je star preko 700 godina i koji je još jedna znamenitost pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak rudnika soli uz spuštanje na dubinu od 135 metara i obilazak predivnog jezera i plesne dvorane, te kraljevske kapele napravljene od soli. Povratak u Krakow. Slobodno vrijeme. Polazak prema BiH u večernjim satima.
5. DAN (ponedjeljak, 27.11.2017.) BiH
Predviđen dolazak u Sarajevo u poslijepodnevnim satima.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA 299 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*prijevoz autobusima visoke turističke klase
*2 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu 3* u Krakowu (hotel Felix 3*ili sličan)
*troškovi organizacije i pratioca putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*fakultativni izleti i ulaznice za muzeje, diskoteke i slično
*putno zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi (do 60 god)

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.