PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN (utorak, 10.04.2018.), SARAJEVO – ISTANBUL
Sastanak grupe na Sarajevskom aerodromu u 07,00h. Prijava na let, pasoške i carinske formalnosti. Polijetanje aviona na letu TK1022 za Istanbul u 09.00h. Slijetanje u Istanbul u 11.50h. Po dolasku u Istanbul slijedi transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odomora vodimo vas na fakultativni obilazak stare jezgre grada sa vodičem, (Sultanahmet, Plava Džamija, Aya Sofija, Kapali čaršija) i slobodno vrijeme za shopping. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
2. DAN (srijeda, 11.04.2018.), ISTANBUL – MALAGA – TORREMOLINOS
Rani doručak. Nakon doručka slijedi transfer na aerodrom. Polijetanje aviona na letu TK1305 za Malagu u 08.35h sa dolaskom u Malagu u 12.15h. Nakon pasoške i carinske kontrole slijedi panoramsko razgledanje Malage, španskog lučkog grada smještenog na obalama Mediterana, s brojnim historijskim znamenitostima ali i pulsirajućim modernim životom. Malaga je rodno mjesto slikara Pabla Pikasa. Panoramski obilazak grada: Plasa de la Mersed, Plasa de Toros, La Malageta, Katedrala, stara jezgra grada, Plasa de la Konstitusion...Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vrijeme polazak prema hotelu u Torremolinosu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
3. DAN (četvrtak, 12.04.2018.) TORREMOLINOS – RONDA – SEVILJA (cca 220 km)
Nakon doručka slijedi odlazak autobusom prema Costa del Sol i Marbelji, najpoznatijem ljetovalištu ove regije.. Nastavak vožnje planinskim predjelima do Ronde koja se uzdiže na 750m nadmorske visine i čiji se pejzaž može svrstati u svojevrsno čudo prirode. Naime, grad je smješten na vrhu dvije ogromne krečnjačke stijene između kojih je provalija dubine od oko 120m i veliki most Puente Nuevo, glavna atrakcija Ronde. Obilazak grada poznatog i kao mjesto “rođenja“ koride i u kome se nalazi jedna od najstarijih i najljepših kružnih arena u Španiji izgrađena 1785. godine. Nakon šetnje gradom obilazak Koride i muzeja posvećenog koridi. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja prema Sevilji, gradu koji je osim po svojoj burnoj historiji poznat i po festivalskoj atmosferi. Po dolasku u Sevilju slijedi smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Navečer fakultativni odlazak na flamenco show. Noćenje.
4. DAN (petak, 13.04.2018.) SEVILJA
Nakon doručka slijedi odlazak na panoramsko razgledanje grada: ostaci nekadašnjih arapskih zidina, kula “Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, zdanje Univerziteta koje je nekada bilo Fabrika duhana, parkovi i veleljepne zgrade sagrađene 1929. godine za Svjetsku izložbu u okviru kojih se nalaze paviljoni nekoliko latinoameričkih zemalja. Slijedi obilazak parkova Marije Luiz, šetnja do kvarta Santa Kruz i obilazak treće po veličini katedrale na svijetu, Kolumbovog groba, kraljevske kapele, oltara... La Hiralde (La Giralda), tornja smještenog odmah uz katedralu. Ovaj, nekada minaret džamije, pretvoren je u crkveni toranj do čijeg se vrha stiže pješke strmom stazom. Sa vrha tornja pruža se nevjerovatan pogled ne samo na Sevilju već i na obod grada i okolne brežuljke. Slobodno vrijeme za individualne programe. Noćenje.
5. DAN (subota, 14.04.2018.) SEVILJA – KORDOBA – GRANADA (cca 350 km)
Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i polazak prema Kordobi. Ovo je grad koji je sačuvao arhitektonske bisere kao što su stari rimski most, Meskita džamija i jevrejski kvart. Po dolasku u Kordobu vodimo vas u obilazak Meskite i dvorišta narandži. Ova džamija je po propasti arapskog halifata pretvorena u crkvu. Danas je muzej na listi UNESCO svjetske kulturne baštine. U jevrejskom kvartu nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smještena usred Jevrejske ulice. Potvrda je prosperiteta jevrejske zajednice u doba Kordobskog halifata. Ispred sinagoge nalazi se i statua Ben Maimonidesa, jednog od najčuvenijih filozofa svog vremena.). Slobodno vrijeme za šetnju, individualne obilaske i ručak. Nastavak vožnje prema Granadi. Smještaj u hotel u Granadi. Noćenje.
6. DAN (nedjelja, 15.04.2018.) GRANADA
Nakon doručka slijedi razgledanje Granade. Obilazak grada u pratnji vodiča: obilazak palate Alhambra - jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru evropskog kontinenta i zadnje arapsko uporištu na Iberijskom poluostrvu (Palacios Nazaries, Generalife vrtovi, Alcazaba…), spuštanje u donji dio grada: Katedrala s kraljevskom kapelicom, La Alcaiceria, El Albaicin – maurski kvart… Slobodno vrijeme u gradu. Noćenje.
7. DAN (ponedjeljak, 16.04.2018.), GRANADA – MALAGA – ISTANBUL
Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i vožnja do aerodroma u Malagi. Let TK1306 za Istanbul u 13.10h. Dolazak u Istanbul u 18.20h. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Sarajevo u 19.20h (let TK1025). Dolazak u Sarajevo u 20.15h. Kraj putovanja.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 1499 KM SA TAKSAMA
(za rezervacije do 30.11.2017.)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 1599 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Avioprijevoz sa uključenim aerodromskim taksama,
*transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu,
*1 noćenje na bazi polupansiona u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u Torremolinosu (Hotel Royal Al Andalus 4*, House Costa del Sol ili sličan)
*2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u Sevilji, (Hotel Sevilla Congresos 4*, Tryp Macarena hotel 4* ili sličan),
*2 noćenja sa doručkom u 1/2 sobi u hotelu 4* u Granadi, (Hotel Gran Luna 4*, Hotel Carmen ili sl.)
*1 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u Istanbulu, (Hotel Nanda 4* ili sličan)
*Svi izleti po programu bez ulaznica u objekte od interesa
*Usluge profesionalnog vodiča i kompletna organizacija putovanja,

U cijenu aranžmna nije uključeno:
*Ulaznice u objekte od interesa (obavezno Meskita u Kordobi 15 EUR, Alhambra u Granadi 35 EUR plaća se u agenciji uz aranžman), Muzej koride u Rondi 8 EUR, Alkazaba u Malagi 5 EUR, katedrala u Sevilji 15 EUR, Flamenco show 40 EUR; Fakultativno razgledanje Istanbula sa vodičem 10 EUR)
*Obavezna napojnica za vozače u Španiji 30 EUR (plaća se tokom putovanja)
*Putničko zdravstveno osiguranje 14,00 KM
*Doplata za jednokrevetnu sobu 399,00 KM

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.